Dünyadan ve Türkiye’den Birbirinden Özel 10 Müzik Festivali

Bir festivale katılmak; bazen yepyeni bir dünyaya adım atmak bazen de doğduğunuz şehre dönmek gibidir. Böyle yerlerde yepyeni deneyimler ve dinlemekten keyif aldığınız muhteşem müzikler bambaşka halleriyle sizleri bekler. Durum ne olursa olsun iyi bir festivale katılmak başlı başına bir serüvendir. En güzel sahne performansları izlenir, en iyi canlı performanslar dinlenir, müziğe ve yeniliğe kucak açılır! İşte dünyadan ve Türkiye’den mutlaka katılmanız gereken 10 müzik festivali.

Sonar

Dünyadan ve Türkiye'den Birbirinden Özel 10 Müzik Festivali

1994’ten beri Barselona’da gerçekleştirilen Sonar Festivali, dünyanın en büyük festivallerinden bir tanesidir. Festival muhteşem bir format eşliğinde elektronik dans müziğinin en iyilerini bir araya getirmektedir. Teknoloji, yaratıcılık ve müzik ile katılımcılara oldukça farklı bir deneyim sunmaktadır. 2002 yılından beri farklı şehirlerde gerçekleştirilmeye devam eden Sonar İstanbul, 2017 yılından itibaren de Türkiye’de gerçekleştirilmektedir. Bu yıl da 10.000’den fazla kişinin müzik ve teknoloji ile bu festivalde buluşması beklenmektedir.

Burning Man

En iyi DJ’lerin, dünyanın dört bir yanından gelmiş insanların ve post-apokaliptik bir havanın bir arada olduğu bir festival düşünün. Bir müzik festivalinden çok daha fazlasını vadeden Burning Man, katılımcılarına eşsiz bir deneyim sunmaktadır. Festival, Nevada Çölü’nün ortasında gerçekleşmektedir ve devasa bir ahşap adam heykelinin ateşe verilmesiyle son bulmaktadır. 2019 yılında festivalin 25 Ağustos- 2 Eylül 2019 tarihleri arasında gerçekleşmesi beklenmektedir.

Electronica Festival

İstanbul ve Çeşme’de tam 15 yıldır gerçekleştirilmekte olan Electronica Festival dünyanın dört bir yanından sanatçı ve DJ’leri müzikseverlerle buluşturmaktadır. Bu zamana kadar Red Aces, Eagles & Butterflie, Dominik Eulberg ve Claptone gibi birçok önemli isim, bu festivalde müzikseverlere buluşmuştu. Bu yıl İstanbul ayağının 12- 13 Temmuz tarihlerinde, Çeşme ayağının ise 12- 13 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilmesi beklenmektedir.

Bonnaroo Festival

2002 yılından beri Tennessee’de gerçekleştirilen sanat ve müzik festivali Bonnaro, en gözde festivallerden bir tanesidir. Hip-hop, dans, rock ve daha birçok müzik türünün oldukça önemli isimlerini bir araya getiren festivalde son derece pozitif bir atmosfer yaşanmaktadır. Festivalin bu yıl haziran ayında gerçekleştirilmesi beklenmektedir.

Toworrowland

Dünyanın en iyi müzik festivallerinden bir tanesi olan Tomorrowland birbirinden ünlü ve başarılı DJ’leri ağırlamaktadır. Festival lazer, su, havai fişek gösterileriyle konuklarına adeta görsel bir şölen sunmaktadır. Sahne ise tam anlamıyla bir rüyayı betimlemektedir. Tomorrowland’in biletleri satışa çıktığı ilk andan itibaren hızla tükenmektedir.

Cappadox

Oldukça özel bir festival olan Cappadox, adından da anlaşılacağı gibi Kapadokya’nın muhteşem doğasında gerçekleşmektedir. Gastronomi, çağdaş sanat ve müzik gibi farklı disiplinlerin buluştuğu bu festival, ilk olarak 2015 yılında gerçekleşmiştir. Festivale katılım için Gezgin, Kâşif, Yolcu ve Maceracı olmak üzere dört farklı paket seçeneği bulunmaktadır. Festivalin bu sene gerçekleşeceği tarih ise henüz açıklanmamıştır.

Zeytinli Rock Festivali

Türkiye’de klasikleşmiş festivallerden bir tanesi olan Zeytinli Rock Festivali adeta Türk rock müziğinin geçit törenidir. Edremit, Akçay Sahili’nde düzenlenen bu festivalde önemli gösteriler ve sahne şovları gerçekleşmiştir. Mesela Hayko Cepkin 2018’de gerçekleşen festivalde, bin metre yükseklikten paraşüt ile sahneye inmişti. Bu sene de birbirinden önemli isimlerin bu festivale katılması beklenmektedir.

Coachella

Türk ünlüleri de sıkça gördüğümüz Coachella, 1999 yılından beri gerçekleşmektedir. Kaliforniya’da gerçekleşen festivalde hip-hop, R&B, elektronik dans müziği gibi geniş bir yelpaze sunulmaktadır. Bu yıl da festivale Tame Impala, Ariana Grande gibi oldukça müzik dünyasının önemli isimleri katılmıştır.

Bozcaada Caz Festivali

2017 yılından beri düzenlenen doğanın ve cazın en güzel halini deneyimleyebileceğiniz Bozcaada Caz Festivali Balkan, etnik, funk ve pop gibi birçok esintiyi bünyesinde taşımaktadır. Konserler ile birlikte ayrıca adaya yayılan sosyal projeler, gastronomi aktiviteleri de bulunmaktadır.

Sziget

Dünyadan ve Türkiye'den Birbirinden Özel 10 Müzik Festivali

Tuna Nehri üzerinde bulunan Obudai-Sziget ormanlık adacıkta gerçekleşen Sziget, dünyanın ve Avrupa’nın önemli festivallerinden bir tanesidir. İndie müziğin önemli isimlerinin ağırlandığı festival, 1993 yılından beri gerçekleştirilmeye devam etmektedir. Festivalde 50’ye yakın farklı sahne bulunmaktadır. Bu yıl ağustos ayında gerçekleşecek olan festivale Foo Fighters, Twenty One Pilots, Richard Ashcrof gibi önemli isimlerin katılması beklenmektedir.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Türkiye’de Caz Müziği: Özgür Ruhlar İçin Dans Eden Notalar

İstanbul’da Klasik Müzik Dinleyebileceğiniz En Keyifli Mekânlar

İstanbul’da Müzik Dinleyebileceğiniz Açık Hava Mekanlar

Türk Caz ve Pop Müziğin Kıymetli Sanatçısı: İlham Gencer

Nevruz Bahar Bayramı’nın En Neşeli Ritüelleri

Kimilerine göre baharın müjdeleyicisi, kimine göre yeni yılın başlangıcı olan Nevruz, bin yılı aşkın süredir Türk, Balkan ve İran coğrafyasında kutlanan bir gelenek. Rengârenk giysiler…

Daha Fazla Bilgi

Ramazan Ruhunu En Özel Şekilde Hissedebileceğiniz Etkinlikler

Ramazan ayı, birlik ve beraberliğin yoğun şekilde hissedildiği özel bir dönem. Düzenlenen farklı etkinlikler sayesinde Ramazan ayı çok daha keyifli bir hâle geliyor. Pek çoğu uzun yıllardır devam eden bu eşsiz…

Daha Fazla Bilgi

İletişime Geçin