İstanbul’un Birbirinden Özel Konser Mekanları Rehberi

Kışın sona ermesiyle birlikte İstanbul’da konser sezonu başlıyor. Son yıllarda aralarına yenilerinin eklenmesiyle birlikte artık İstanbul’da öylesine özel ve güzel konser mekanları var ki; insan hangi etkinliğe katılacağına karar vermekte zorlanıyor. Özellikle Beyoğlu, tıpkı geçmişte sanatın merkezi olduğu gibi bugün de gerçek bir konser merkezi olmuş durumda! Bu yazımızda İstanbul’un hepsi birbirinden özel konser mekanlarını listeleyeceğiz. İşte müzikle buluşmanın en güzel halini yaşatan İstanbul konser mekanları!

  1. Salon İKSV

Tarihi Deniz Palas binasında bulunan Salon İKSV sadece konserlere değil çeşitli kültür sanat etkinliklerine de ev sahipliği yapıyor. İKSV salonlarının tamamı kaliteli bir sahne akustiğine ve son derece keyifli bir atmosfere sahip!

Adres: Emekyemez Mah., Şişhane Sok., No: 5, Beyoğlu

  1. Babylon

1999’dan bu yana İstanbul’un en önemli konser mekanlarının başında gelen Babylon, halen dünyaca ünlü müzisyenleri müzik severlerle buluşturmaya devam ediyor. Babylon, İstanbul’un en iyi ses sistemine sahip konser alanları arasında yer alıyor. Üstelik etkinlikler arasında farklı türlerde hem yerli hem de yabancı birçok müzisyene rastlamak da mümkün!

Adres: Merkez Mah., Silahşör Cad. & Birahane Sok., Tarihi Bomonti Bira Fabrikası, No: 1, Şişli

  1. Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi

İstanbul'un Birbirinden Özel Konser Mekanları RehberiSon yıllarda açılan en başarılı performans merkezlerinden biri olan Zorlu, şehrin merkezi bir konumunda yer alıyor. Mekan çeşitli kültür sanat etkinliklerinin yanı sıra akustik özelliği ile muhteşem konserlere de ev sahipliği yapıyor. 2200 kişilik kapasitesiyle dünyaca ünlü müzisyenleri ağırlayan merkez, sanat severlere oldukça keyifli anlar yaşatıyor.

Adres: Levazım Mah., Koru Sok., No: 2, Beşiktaş

  1. Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi

İstanbul’un en eski konser merkezlerinden olan Harbiye, 1947 yılından beri İstanbullulara hizmet veriyor. Sadece akustik özelliği ile değil özel mimarisi ile de dikkat çeken bu tarihi yapı, her yıl belirli sezonlarda yerli ve yabancı pek çok sanatçıya ev sahipliği yapıyor.

Adres: Harbiye Mah., Taşkışla Cad., No: 8, Şişli

  1. KüçükÇiftlik Park

17 bin kişilik kapasitesi ile keyifli bir açık hava etkinlik alanı olan KüçükÇiftlik Park da oldukça önemli etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Bu etkinlikler içerisinde konserler ise oldukça büyük bir yere sahip.

Adres: Asmalı Mescit Mah., Şehbender Sok., No: 3, Beyoğlu

  1. Wolkswagen Arena

Maslak’ta yer alan ve 5800 kişilik seyirci kapasitesiyle öne çıkan Wolkswagen Arena, kendisini “tek amaçlı ve çok kullanışlı” olarak tanımlıyor. Mekan özel ses sistemi sayesinde dünyaca ünlü isimlerin konserlerine ev sahipliği yapıyor.

Adres: Huzur Mah., Maslak Ayazağa Cad., No: 4/A, Sarıyer

  1. Jolly Joker İstanbul

Şehrin en yoğun konser takvimine sahip mekanı sanıyoruz Jolly Joker’dir. Popüler sanatçıların sıkça sahne aldığı mekan, dinleyicilere keyifli bir müzik deneyimi sunuyor. Ancak ciddi şekilde ilgi gördüğü için burada bir konsere gitmeyi planlıyorsanız günler öncesinden yerinizi ayırtmanız ve biletinizi temin etmeniz gerekiyor.

Adres: Hüseyinağa Mah., Balo Sok., No: 22, Beyoğlu

  1. Pera Palace Hotel

Tarihi Pera Palace Hotel de İstanbul’un en özel etkinlik mekanları arasında yer alıyor. Pera Palace Hotel’in görkemli salonları; misafirlerini ağırlamaya başladığı ilk günden beri konaklamanın yanında; birbirinden keyifli konserlere de ev sahipliği yapıyor. İstanbul’da düzenlenen ilk Yılbaşı Balosuna da ev sahipliği yapmış olan Pera Palace Hotel; görkemli salonları ve yaşanmışlıklarla dolu atmosferiyle sizi bambaşka bir müzik ziyafetine davet ediyor! Pera Palace Hotel konserleri ile ilgili detaylı bilgi sahibi olmak için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: 

İstanbul’da Müzik Dinleyebileceğiniz Açık Hava Mekanlar

Doğaçlama Kraliçesi Caz’ın Türkiye Yolculuğu

Dünyadan ve Türkiye’den Birbirinden Özel 10 Müzik Festivali

Nostalji Aşıkları İçin En Zamansız ve Romantik Sevgililer Günü Hediyeleri

Geçmişten Günümüze Opera Sanatının Yolculuğu

İstanbul’da Klasik Müzik Dinleyebileceğiniz En Keyifli Mekânlar

Nevruz Bahar Bayramı’nın En Neşeli Ritüelleri

Kimilerine göre baharın müjdeleyicisi, kimine göre yeni yılın başlangıcı olan Nevruz, bin yılı aşkın süredir Türk, Balkan ve İran coğrafyasında kutlanan bir gelenek. Rengârenk giysiler…

Daha Fazla Bilgi

Ramazan Ruhunu En Özel Şekilde Hissedebileceğiniz Etkinlikler

Ramazan ayı, birlik ve beraberliğin yoğun şekilde hissedildiği özel bir dönem. Düzenlenen farklı etkinlikler sayesinde Ramazan ayı çok daha keyifli bir hâle geliyor. Pek çoğu uzun yıllardır devam eden bu eşsiz…

Daha Fazla Bilgi

İletişime Geçin