İstanbul’un En Gözde Bisiklet Parkurları

Bisiklet İstanbul’da yavaş yavaş günlük yaşamın içine de dahil olmaya başladı. Fakat halen tam olarak entegre olabilmiş değil. Yine de birçok kişi, İstanbul’un en iyi bisiklet parkurlarını merak etmekte. İşte ister hafta sonu ister hafta içi gönül rahatlığıyla pedal çevirebileceğiniz İstanbul’un en iyi bisiklet parkurları!

Büyükada

İstanbul'un En Gözde Bisiklet Parkurları ”İstanbul’un en iyi bisiklet parkurları” dendiği zaman gerek doğal güzelliğiyle gerekse uzunluğuyla akla ilk gelenlerden bir tanesi Büyükada’dır. Siz de bisikletinizi vapurla adaya götürebilir veya oradan bisiklet kiralayabilirsiniz. Adaya gittiğinizde iki adet tur karşınıza çıkacak. Bir tanesi 12 km’lik büyük tur, diğeri ise normal tur. Eğer bol mücadeleli bir rota arıyorsanız mutlaka yokuşların bol olduğu büyük turu seçin!

Rumelifeneri- Kilyos

İstanbul’un Karadeniz’deki en uç noktasına gidiyoruz; Rumelifeneri’ne! Şehre oldukça yakın ve bir o kadar da sakin olan bu rota bisikletçilerin uğrak noktası. 80 km’ye yakın bir uzunluğa sahip olan bu rotada deniz, temiz hava, orman… Yani ne ararsanız var!

Kuruçeşme- Sarıyer

Bisiklet sürerken İstanbul Boğazı’nın müthiş manzarasını izlemek ister misiniz? O zaman buyurun Kuruçeşme- Sarıyer hattına. Bu rota üzerinde birçok noktada bisiklet alanları bulunuyor. Bu yüzden kolaylıkla çay ve kahve molaları verilebiliyor. Bu hatta giderken İstanbul manzarası eşliğinde eşsiz bir serüven yaşıyorsunuz. Eğer güneşli bir günde bu rotayı tercih ederseniz güneşin ve insanların az olduğu sabah saatlerini tercih etmeyi unutmayın!

Belgrad Ormanı

İstanbul'un En Gözde Bisiklet Parkurları

Kolaylıkla ulaşılabilen bir rota olan Belgrad Ormanı, orman havası içinde bisiklet sürmek isteyenler için oldukça keyifli bir rota. 16 km’lik parkura sahip olan bu ormanda sakin ve huzurlu bir tur yapacaksınız.

Polonezköy

İstanbul’un içinde ama kalabalığına bir o kadar uzak olan Polonezköy İstanbul halkının sevdiği noktalardan. Çünkü burası imkanları ve doğasıyla gönüllere taht kurmuş bir yer. Siz de burada ister yürüyüş yapabilir isterseniz de bisiklet sürebilirsiniz. Eğer bisikletiniz yoksa üzülmenize gerek yok; çünkü bisiklet kiralayabileceğiniz yerler bulunuyor. Bu arada parkurun engebeli olduğunu da söyleyelim!

Caddebostan Sahili

İstanbul'un En Gözde Bisiklet Parkurları

Bisiklet, kaykay ve yürüyüş sevenlerin uğrak noktası olan Caddebostan Sahili denize sıfır. Burada ister koşun ister bisiklet sürün ama bu müthiş parkura muhakkak uğrayın. 5 km’lik bir uzunluğa sahip olan parkurdan yorulduğunuz zaman kendinizi yeşilliklerin üzerine atabilirsiniz. Çayınızı yudumlarken manzarayı seyredebilirsiniz.

Ortaköy- Yeniköy Sahili

İstanbul'un En Gözde Bisiklet Parkurları

10.5 km’lik bir uzunluğa, eğimsiz bir yapıya ve muhteşem bir manzaraya sahip olan Ortaköy- Yeniköy hattı sıkça tercih edilen bir rota. Bu yüzden hafta sonları bu rotanın kalabalık olabilme ihtimali var. Dolayısıyla bisiklet için sabahın erken saatlerini ve hafta içini tercih etmeyi unutmayın.

Aydos Ormanı

Aydos Ormanı, İstanbul Anadolu Yakası’nda yürüyüş, koşu ve bisiklet için sıkça kullanılan ideal bir rotadır. 13 km’lik uzunluğa sahip olan bu rotada cam ağaçları arasında keyifli bir yolculuk sizleri bekliyor. Bu rotada tek dikkat etmeniz gereken şey aşırı hız yapmamanız.

Florya- Yeşilköy Bisiklet Yolu

Son yıllarda kullanılmaya başlanan ve hala tam olarak keşfedilmeyen Florya- Yeşilköy bisiklet hattı deniz manzarası eşliğinde bisiklet sürebileceğiniz rotalardan. Burada Florya’dan başlayarak Yeşilköy kumsalına ulaşmanız mümkün.

Bostancı-Kartal Sahili

Eğer Caddebostan’da bulunan bisiklet parkurunu tamamladıysanız ve devam etmek istiyorsanız Bostancı- Kartal sahil hattını mutlaka denemelisiniz. Burada da mutlaka dikkat edilmesi gerekenlerin başında piknik yapan insanlar yer alıyor. Bu nedenden dolayı bir hızın üzerine çıkabilmeniz zaman alabiliyor. Bu yüzden sabah erken saatleri ve hafta içlerini tercih etmek mantıklı görünüyor.

Yoros-Riva

Bisiklet sürerken ormanlardan, köylerden, derelerden geçmek ister misiniz? Yoros ve Riva arasındaki bu bölge sizi aşırı motive edecek. Siz de Yoros’tan başlayıp öncelikli olarak Anadolu Feneri’ne ulaşabilir, daha sonrasında Riva’ya geçebilirsiniz. İçinize bol bol oksijen çekmeyi unutmayın!

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: 

İstanbul’da Sıcak Havalarda Yapılacak En Güzel 9 Aktivite 

Sonbaharda İstanbul’da Yapılabilecek En Güzel 10 Aktivite 

İstanbul ve Çevresinde Hafta Sonu Kaçamağı İçin 10 Huzurlu Lokasyon 

Hafta Sonu Bir Bursa Kaçamağı 

 

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Çocuklarınızla Birlikte Gezebileceğiniz Müzeler

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün bütün dünya çocuklarına armağan ettiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, her yıl 23 Nisan’da büyük bir coşkuyla kutlanıyor. Siz…

Daha Fazla Bilgi

Ailenizle Birlikte Gerçekleştirebileceğiniz Keyifli Hafta Sonu Etkinlikleri

Hafta sonları aileyle birlikte vakit geçirmek, yeni anılar biriktirmek ve yoğun iş günlerinin stresinden biraz uzaklaşmak için mükemmel bir zaman! İş yoğunluğuna kısa bir ara verdiğiniz…

Daha Fazla Bilgi

İletişime Geçin