Yaz Sonunda Evleneceklere Özel Düğün Mekân Ve Süsleme Önerileri

Düğün dendiğinde birçoğumuzun aklına yaz gelir. Oysa sonbahar mevsimi hem maddi olarak hem de mevsim değerleri açısından düğün için muhteşem zamanlardır. Bu mevsimde isteğe göre kapalı veya açık mekânda düğün yapılabilir. Eğer siz de sonbahar başlangıcında düğün yapmaya karar verdiyseniz ve yaratıcı düğün fikirleri ile düğününüzü renklendirmek istiyorsanız yazımızı okumaya devam edin.

Rahatlığın ve doğallığın konsepti: Rustik düğün

Sonbahar düğünleri dendiği zaman akla ilk gelen konseptlerden bir tanesi rustik düğündür. Rustik düğünde rahatlık ve doğallık ön plana çıkar. Bu rahatlık ve doğallık gelin ve damadın giysilerinden mekânın dekorasyonuna kadar uzanır. Rustik düğün konseptinde taş ve kütükten inşa edilen yüksek tavanlı bir mekân kullanılabilir. Eğer düğünün bir bölümü dışarıda gerçekleşecekse bahçe çadırı ve şemsiyeler ile konsept desteklenebilir. Mekân süslemesinde ise mumlar, danteller, minderler, saman balyaları, çuvallar, kese kağıtları, hasır kumaşlar, kuru ağaç dalları ve ahşap malzemeler kullanılabilir. Yine çiçek ve kumaşlardan oluşan taklar, masalar üzerinde şamdan yerine eski şarap şişeleri ile desteklenebilir.

Sarı ve tonları: Sonbahar ruhu

Eğer sonbahar ruhunu düğününüze yansıtmak istiyorsanız bunun birçok yolu vardır. Sonbahar dendiği zaman bordo, turuncu, kırmızı, bej ve altın sarısı renkler akla gelir. Tüm organizasyonda bu renkleri kullanabilirsiniz. Sonbahar ruhunu yansıtmak için ise kozalaklar, saman ipler, ahşaplar kullanabilirsiniz. Masaları romantik mumlar ve fenerler ile süsleyebilirsiniz. Masa süslerinde elma, portakal, nar, kuru meyveler, sararmış yapraklar ve bal kabaklarına yer verebilirsiniz.

Sarı-ve-Tonları

Sonbaharın düğün rengi: Turuncu

Sonbaharda düğün düzenliyorsanız bunu bir önceki maddede belirttiğimiz gibi birçok farklı renk ile yapabilirsiniz. Fakat bunu tek renk ile de yapabilirsiniz. Özellikle son zamanlarda sonbahar düğünlerinde tek renk olarak kullanılan turuncu, sonbaharın tüm ruhunu yansıtıyor. Turuncu dendiği zaman ise rahatlık akıllara geliyor. Bu yüzden turuncunun ruhuna yakışacak şekilde siz de klasik masa düzeninden vazgeçebilir, rahat koltuklar kullanabilirsiniz. Bu rahat koltukların önlerine geniş sehpalar koyarak ortamı daha da samimi bir hale getirebilirsiniz. Her sehpaya turuncu çiçekler koyabilir, avize için turuncu ponpon fenerleri kullanabilirsiniz. Turuncunun ruhunu daha düğün başlamadan yansıtmak içinse davetiyelerinizi turuncu yapabilirsiniz.

En pozitif dokunuş: Mistik düğün

 Sonbahar geldiği zaman hepimize bir huzur gelir. Çünkü havalar hafiften soğumaya başlar. Bu durum ruhumuza adeta spritüel bir dokunuştur. Son zamanlarda birçok kişi ise düğünlerinde mistik tarzı benimsemektedir. Siz de mekânın birçok yerinde enerjisi güzel doğal taşlara yer vererek ve rüya kapanı kullanarak düğünün güzel geçmesini sağlayabilir, ortada bir ateş yakarak insanların kaynaşmasını ve atmosferin güzel olmasını sağlayabilir, her tarafta tütsü ve tarçınlara yer verebilirsiniz.

En renkli dokunuş: Tavus kuşu

Eğer kendinizi doğanın kollarına bırakmak ve sonbaharı tam anlamıyla yansıtmak istiyorsanız size müthiş bir önerimiz var: Tavus kuşu tüyleri! Müthiş bir renk skalasına sahip olan bu güzel hayvanın, internet üzerinde ve mağazalarda satılan sahte tüyleri düğününüze muhteşem bir hava katabilir. Bu doğrultuda gelin çiçeğinde, şamdanlarda, masa detaylarında tavus kuşu konsepti benimsenebilir.

Tavus-Kuşu-Konseptli-Düğün

Sonbaharın tadı: Kahve

Havalar soğumaya başladığı zaman birçoğumuz kahveye sarılırız. Çünkü ne de olsa kış dendiğinde şu üçlü aklımıza gelir: Battaniye, film ve kahve! E kahve sonbahar ile bu kadar özdeşleşmişken biz neden düğünde kahveyi kullanmayalım di mi? Siz de kahvenin ruhunu tam anlamıyla yansıtmak için kahve kokulu mumlar, kahve çekirdekleri ile süslenmiş masalar kullanabilirsiniz. Hatta davetlilerin dinç kalmasını sağlamak için kahve çekirdekleri ve kavanozlar ile dolu bir kahve köşesi yapabilirsiniz. Kahve çekirdekleri ile dolu olan küçük kavanozları düğün şekeri yerine davetlilere hediye edebilirsiniz.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Romantik ve Tarihi Bir Mekanda Düğün Yapacaklara Dekorasyon Önerileri

Kış Aylarında Düğün Yapacaklara Hayat Kurtarıcı Öneriler

Yaz Aylarında Evlenecekler İçin Birbirinden Muhteşem 7 Yurt İçi Balayı Destinasyonu

Otelde Düğün Yaparken Düğününüze Şıklık Katacak Mekân Süsleme Önerileri

Kış Aylarında Evleneceklere Balayı Lokasyonu Önerileri

Nevruz Bahar Bayramı’nın En Neşeli Ritüelleri

Kimilerine göre baharın müjdeleyicisi, kimine göre yeni yılın başlangıcı olan Nevruz, bin yılı aşkın süredir Türk, Balkan ve İran coğrafyasında kutlanan bir gelenek. Rengârenk giysiler…

Daha Fazla Bilgi

Ramazan Ruhunu En Özel Şekilde Hissedebileceğiniz Etkinlikler

Ramazan ayı, birlik ve beraberliğin yoğun şekilde hissedildiği özel bir dönem. Düzenlenen farklı etkinlikler sayesinde Ramazan ayı çok daha keyifli bir hâle geliyor. Pek çoğu uzun yıllardır devam eden bu eşsiz…

Daha Fazla Bilgi

İletişime Geçin