4. Kara Hafta İstanbul Festivali

Tüm dünyada büyük bir ilgiyle takip edilen ve Türkiye’de ilk kez 2015 yılında Pera Palace Hotel ve DenizBank iş birliği ile düzenlenen polisiye festivali “Kara Hafta İstanbul”un 4.sü, 23- 24 Kasım 2018 tarihleri arasında Pera Palace Hotel’de düzenlendi. Önceki yıllarda da Pera Palace Hotel’in ağırladığı ünlü yazarların anısına düzenlenen festivalde, 2018 yılında sevilen yazar Mike Hammer rüzgârı esti!

4. Kara Hafta İstanbul Festivali

Kara Hafta İstanbul Festivali, ilk üç yılında Agatha Christie, Georges Simenon ve Ian Fleming anısına düzenlenmişti. 2018 yılında 4.sü düzenlenen organizasyona ise efsane polisiye karakteri Mike Hammer ilham oldu. Festivale dünyaca ünlü Wolfgang Schorlau, BA Paris gibi polisiye alanında uluslararası üne sahip yazarların yanı sıra; Ahmet Ümit, Armağan Tunaboylu, Celil Oker, Erol Üyepazarcı, Sevin Okyay, Taner Ay, İskender Pala gibi önemli Türk yazarları ve Türkiye Polisiye Yazarlar Birliği de katılım gösterdi. Komitesinde Doğan Hızlan, Ahmet Ümit, Adnan Özer, Metin Celal gibi Türk edebiyatının önemli isimlerini bulunduran 4. Kara Hafta Festivali’nde, “Mike Hammer nedir? Ne değildir?”, “Güncel Olaylar, Siyaset ve Polisiye” ve “Polisiye Nasıl Yazılır?” gibi oturumlar yer aldı. Festivalin açılış akşamında Pera Palace Hotel’e layık görülen “2018 Yılı Polisiye Edebiyatı’na Katkı Ödülü” Doğan Hızlan tarafından takdim edildi ve ünlü yazar Atilla Dorsay da katılımcılarla keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi.

Tüm polisiye tutkunlarını iki gün boyunca ücretsiz bir şekilde ağırlayan Pera Palace Hotel, DenizBank ana sponsorluğunda her yıl başka bir isimle Kara Hafta İstanbul Festivali’ni düzenlemeye devam ediyor! Siz de gerçek bir polisiye tutkunu iseniz Pera Palace Hotel’in etkinliklerini internet sitesi üzerinden takip edebilirsiniz.

Nevruz Bahar Bayramı’nın En Neşeli Ritüelleri

Kimilerine göre baharın müjdeleyicisi, kimine göre yeni yılın başlangıcı olan Nevruz, bin yılı aşkın süredir Türk, Balkan ve İran coğrafyasında kutlanan bir gelenek. Rengârenk giysiler…

Daha Fazla Bilgi

Ramazan Ruhunu En Özel Şekilde Hissedebileceğiniz Etkinlikler

Ramazan ayı, birlik ve beraberliğin yoğun şekilde hissedildiği özel bir dönem. Düzenlenen farklı etkinlikler sayesinde Ramazan ayı çok daha keyifli bir hâle geliyor. Pek çoğu uzun yıllardır devam eden bu eşsiz…

Daha Fazla Bilgi

İletişime Geçin