İstanbul’a Daha Önce Yolu Düşmüş Dünyaca Ünlü 8 Kişi

Ülkemizin nadide şehirlerinden biri olan İstanbul, bugün her ne kadar sahip olduğu benzersiz dokusu zarar görmüş olsa da halen farklı ülke insanlarını etkilemeye ve kendisine çekmeye devam ediyor. Halen her yıl milyonlarca turist sadece İstanbul’u görmek, bu büyüleyici atmosfere tanık olmak için İstanbul’a geliyor. İstanbul’a olan bu ilgi, geçmiş zamanlarda da böyleydi. Şehrin eski yıllardaki bâkir halini hayal edince bu ilgiyi tahmin etmek hiç de zor olmasa gerek! Peki, İstanbul’a yolu düşen ve bu büyük şehirden bir hayli etkilenenler arasında tanıdığımız, bildiğimiz birileri var mıydı dersiniz? Elbette vardı! İşte İstanbul’a daha önce yolu düşmüş dünyaca ünlü 8 kişi!

  1. Agatha Christie

İstanbul'a Daha Önce Yolu Düşmüş Dünyaca Ünlü 8 Kişi

Dünyaca ünlü polisiye roman yazarı Agatha Christie, 1926-1932 yılları arasında sık sık İstanbul’u ziyaret ediyordu. Bu ziyaretleri sırasında birçok kez Pera Palace Hotel’de konakladı. Pera Palace Hotel’de kaldığında ise sürekli 411 numaralı odayı tercih ediyordu. Ünlü yazarın defalarca konakladığı ve ünlü romanı Doğu Ekspresi’nde Cinayet’in çalışmalarını yaptığı rivayet edilen 411 numaralı odada dileyen misafirlerin konaklaması mümkün.

  1. Ernest Hemingway

İstanbul'a Daha Önce Yolu Düşmüş Dünyaca Ünlü 8 Kişi

Yine dünyaca tanınan yazarlardan biri olan Ernest Hemingway de İstanbul sevdalılarındandı! Ünlü yazar 1920’lerde İstanbul ziyaretleri sırasında Pera Palace Hotel’de konaklıyordu. Otelde konakladığı zaman diliminde sık sık otelin barında vakit geçiriyordu. Sevilen yazarın misafir olduğu oda da tıpkı Agatha Christie’ninki gibi konaklamak için tercih edilebiliyor.

  1. Greta Garbo

Tüm dünyaya “Buzlar Kraliçesi” namıyla adını duyurmuş İsveçli aktris Greta Garbo, bir film projesi için 1924 yılında ilk kez İstanbul’a geldi. Pera Palace Hotel’deki 103 numaralı odada tamı tamına 50 gün kaldı. Ünlü yıldız, bu süre zarfında Sultanahmet’i gezdi, İsveç Konsolosluğu’ndaki yılbaşı partilerine katıldı.

  1. Zsa Zsa Gabor

İstanbul'a Daha Önce Yolu Düşmüş Dünyaca Ünlü 8 Kişi

Savaştan kaçıp İstanbul’a sığınan ve daha sonra gerçek bir İstanbul sevdalısı olan Gabor, 1942 yılında Conrad Hilton ile evlendi. Eşine İstanbul’u o kadar fazla övdü ve anlattı ki sonunda onu bu şehirde bir otel yaptırmaya ikna etti. Çift daha sonra boşansa da otel, onların aşkının bir hatırası olarak İstanbul’da kaldı!

  1. Umberto Eco

Ünlü İtalyan yazar Umberto Eco da İstanbul sevdalılarındandı. İstanbul ile ilgili duygularını şu cümleleriyle anlatmıştı:

“İstanbul, dünyada gördüğüm en güzel dört şehirden biri. Roma, Rio de Janerio, New York ve İstanbul. Bu dört şehre derin entelektüel duygular besliyorum.”

  1. James Baldwin

Romancı, oyun yazarı ve şair James Arthur Baldwin, ünlü aktör Engin Cezzar’ın daveti ile İstanbul’a geldi. İddialara göre üçüncü romanı olan ve 10 yıldır üzerinde çalıştığı Another Country’i İstanbul’da iki ayda bitirdi.

  1. Mark Twain

Dünyaca ünlü yazar Mark Twain, iddialara göre 1867 yılında Quarker isimli gemiyle İstanbul’a geldi. “The Innocents Abroad or The New Pilgrims’ Progress” isimli kitabında Tarihi Yarımada, Haliç, Üsküdar ve çevresine yer verdi ve şehrin coğrafi konumunu “Demirlediğimiz yerden bakınca şimdiye kadar gördüğümüz en güzel kent” şeklinde nitelendirdi!

  1. Arthur Conan Doyle

I. Abdülhamid polisiye romanlarına çok düşkündü ve oldukça zengin bir kütüphanesi vardı. Bu ilgisi nedeniyle Sherlock Holmes’in yazarı Arthur Conan Doyle’yi İstanbul’a davet etti. Hatta kendisini Mecidiye Nişanı ile ödüllendirdiği söylenmektedir. Ünlü yazarın İstanbul’a hayran kaldığını da unutmadan belirtelim!

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: 

Yolu Pera Palace Hotel’den Geçenler

İstanbul’u Geziyoruz: Şehrin En Özgür Rotaları

İstanbul’un En Güzel Seyir Yerleri

İstanbul’un Gizemli Yeraltı Dünyasına Kapı Açan 6 Sarnıç

İstanbul’da Mutlaka Ziyaret Etmeniz Gereken 8 Müze

Nevruz Bahar Bayramı’nın En Neşeli Ritüelleri

Kimilerine göre baharın müjdeleyicisi, kimine göre yeni yılın başlangıcı olan Nevruz, bin yılı aşkın süredir Türk, Balkan ve İran coğrafyasında kutlanan bir gelenek. Rengârenk giysiler…

Daha Fazla Bilgi

Ramazan Ruhunu En Özel Şekilde Hissedebileceğiniz Etkinlikler

Ramazan ayı, birlik ve beraberliğin yoğun şekilde hissedildiği özel bir dönem. Düzenlenen farklı etkinlikler sayesinde Ramazan ayı çok daha keyifli bir hâle geliyor. Pek çoğu uzun yıllardır devam eden bu eşsiz…

Daha Fazla Bilgi

İletişime Geçin