İstanbul’da Yer Alan 10 Sanat Galerisi

Sanat galerileri başta görsel sanatlar olmak üzere her türlü sanata ait sergileri bünyelerinde barındırırlar. İstanbul’daki sanat galerileri ise kültür ve sanat yaşamının önemli parçalarından bir tanesidir. Bu sanat galerileri hem Anadolu hem de Avrupa Yakası’nda birçok lokasyona yayılmış durumdadır. Türkiye’deki önemli çağdaş sanatçıların ve dünyaca ünlü yabancı sanatçıların eserleri, bu sanat galerilerinde sıkça yer almaktadır. Dolayısıyla İstanbul’da sayıları bi’ hayli fazla olan sanat galerilerinin tamamını gezmek neredeyse imkânsızdır. Biz de bu nedenle, İstanbul’daki sanat galerilerinin 10 tanesini sizler için derledik! İşte İstanbul’da yer alan ve keyifle gezebileceğiniz 10 sanat galerisi.

Arter Sanat Galerisi

Sanat galerilerinin bol olduğu bir bölge olan İstiklal Caddesi’nde yer alan Arter, muhteşem bir konakta yer alıyor. Galeride sanat eserleri ile birlikte antika eşyalar da sergileniyor. Geniş ve ferah bir alana sahip olması sanatseverlerin zevk ile gezmesini sağlıyor. Uluslararası çapta kabul gören bu sanat galerisinin kendine has bir tarzı var.

Adres: Yenişehir Mahallesi, Irmak Caddesi, No:13, Daire No:13, 34435 Beyoğlu/İstanbul

(Günümüzde Arter Sanat Galerisi, varlığını Vehbi Koç Vakfı’na bağlı bir sanat ve kültür kurumu olarak Meşher adıyla sürdürüyor. Arter ise çağdaş sanat müzesi olarak Dolapdere’de yer alıyor.)

Galeri Ark

2014 yılında Kadıköy’de kurulan Galeri ARK, farklı sesleri, renkleri ve eserleri sanatseverlerin beğenisine sunuyor. Bu galeride çağdaş Türk sanatından özgün işler ve farklı projeler sıkça yer alıyor. Bununla birlikte genç yeteneklere de fırsat tanınıyor.

Adres: Göztepe Mahallesi, Kaya Apartmanı, No:49, Operatör Cemil Topuzlu Caddesi, 34728 Kadıköy/İstanbul

Pera Müzesi

İstanbul'da Yer Alan 10 Sanat Galerisi

Mimar Achille Manoussos’un 1893 yılında tasarladığı ve inşa ettiği bir binada bulunan Pera Müzesi 2005 yılında açıldı. Açıldığı ilk günden itibaren oldukça önemli koleksiyonlara, sergilere ve etkinliklere ev sahipliği yaptı. Burada New York School of Visual Arts, Maeght Vakfı ve St. Petersburg Rus Devlet Müzesi gibi dünyanın önde gelen koleksiyon, müze ve vakıflarıyla ortak sanat projeleri gerçekleşti. Aynı zamanda yine Pablo Picasso, Joan Miro ve Akira Kurosawa gibi birçok usta sanatçının yapıtları sanatseverlerle buluştu.

Adres: Asmalı Mescit Mahallesi, Meşrutiyet Caddesi, No:65, 34430 Beyoğlu/İstanbul

Pilevneli Gallery

Mecidiyeköy ve Dolapdere’de bulunan Pilevneli Gallery sanatseverlerin uğrak noktalarından bir tanesi. Pilevneli Türkiye’de uluslararası üne sahip olan birçok sanatçıyı bizlerle buluşturuyor. Bunun yanı sıra Türkiye’de bulunan sanatçıları uluslararası arenada tanıtmayı da hedefliyor.

 Adres: Yenişehir Mahallesi, Irmak Caddesi, No:25, 34435 Beyoğlu/İstanbul

Zilberman Gallery

2008 yılında İstanbul’da kurulan Zilberman, Berlin ve İstanbul mekanlarında her yıl 12 sergiye ev sahipliği yapıyor. Mısır Apartmanı’nın iki ayrı katında yer alan bu galeri koleksiyoncu, küratör ve kültür düşünürleriyle yakın ilişki içinde. Bu yüzden kitap tanıtımları, sanatçı sohbetleri, konferanslar ve daha birçok etkinlik burada gerçekleşiyor.

Adres: Tomtom Mahallesi, İstiklal Caddesi, Mısır Apartmanı, No:163, Kat: 3, Daire 10, 34433 Beyoğlu/İstanbul

Galeri Nev

Türkiye’nin en köklü çağdaş sanat galerilerinden biri olan Galeri Nev Beyoğlu’nda yer alıyor. 1987 yılında İstanbul’da açılan Nev’in kuruluşu ise 1984 yılına Ankara’ya dayanıyor. Galeri Nev; Hale Tenger, Erol Akyavaş ve Nermin Er gibi oldukça önemli sanatçıları sanatseverler ile buluşturuyor.

Adres: Mısır Apartmanı, İstiklal Caddesi, No: 163, Kat:4, 34425 Beyoğlu/İstanbul

Art On İstanbul

Pera’da yer alan Art On disiplinlerarası bir sanat platformu. 2011 yılında kurulan bu galeri oldukça yaratıcı ve yenilikçi. Temsil ettiği sanatçılar arasında ise Oddviz, Canan Dağdelen ve Onur Mansız gibi isimler bulunuyor.

Adres: Meşrutiyet Caddesi, Oteller Sokak, No: 1A, Hanif Binası, 34430 Beyoğlu/İstanbul

PG Art Gallery

Pırıl Güleşçi Arıkonmaz tarafından 1993 yılında İstanbul’da kurulan PG, tanınmış Türk sanatçılar ile birlikte kariyerinin ortasındaki isimleri de ağırlıyor. Tophane’de yer alan PG Art Gallery, günümüzde kariyerinin zirvesinde olan birçok ismin ilk eserlerinin sergilenmesine öncülük etti.

Adres: Ömer Avni Mahallesi, Çukur Cuma Caddesi, No:40 , 34425 Beyoğlu/İstanbul

İstanbul Modern

İstanbul’da bulunan ve en bilinen sanat galerilerinden bir tanesi olan İstanbul Modern Asmalımescit’te yer alıyor. Karaköy’deki yeni binası tamamlanana kadar tüm faaliyetlerini burada devam ettirecek olan İstanbul Modern, süreli sergi salonlarına, koleksiyonlara, fotoğraf galerilerine, eğitim ve sosyal programlara ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Ayrıca bünyesinde kütüphane, sinema, kafe ve mağaza da barındırıyor.

Adres: Asmalımescit Mahallesi, Meşrutiyet Caddesi, No:99, 34430 Beyoğlu/İstanbul

C.A.M

1992 yılında kurulan C.A.M, Türk ve yabancı sanatçıları ulusal ve uluslararası platformlarda temsil eden ilk sanat galerilerinden bir tanesi. Galeri uluslararası ilişkiler bazında da oldukça iyi. Bu yüzden de uluslararası birçok ortak projede yer alıyor. Yenilikçi ve orijinal bir tavra sahip olan C.A.M birçok genç sanatçının eserlerini de sanatseverler ile buluşturuyor.

Adres: Firuzağa Mahallesi, Çukur Cuma Caddesi, 38/A, 34433 Beyoğlu/İstanbul

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

İstanbul’da Gezilecek Tarihi Yerler

Geçmişten Günümüze Opera Sanatının Yolculuğu

Dünya Kitapseverler Günü’nde, Sanat Tarihi Tutkunları İçin Kitap Önerileri

İstanbul’da Edebiyat ve Sanat Gezginlerinin Mutlaka Görmesi Gereken 10 Lokasyon

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Çocuklarınızla Birlikte Gezebileceğiniz Müzeler

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün bütün dünya çocuklarına armağan ettiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, her yıl 23 Nisan’da büyük bir coşkuyla kutlanıyor. Siz…

Daha Fazla Bilgi

Ailenizle Birlikte Gerçekleştirebileceğiniz Keyifli Hafta Sonu Etkinlikleri

Hafta sonları aileyle birlikte vakit geçirmek, yeni anılar biriktirmek ve yoğun iş günlerinin stresinden biraz uzaklaşmak için mükemmel bir zaman! İş yoğunluğuna kısa bir ara verdiğiniz…

Daha Fazla Bilgi

İletişime Geçin