Sonbaharda İstanbul’da Yapılabilecek En Güzel 10 Aktivite

Her köşesi başka bir güzelliğe ev sahipliği yapan İstanbul’u özellikle sonbaharda gezmek gerekir. Çünkü bu romantik mevsimde bu güzel şehir bambaşka bir atmosfere bürünür. Üstelik sonbaharda İstanbul’da gezilecek birçok huzur dolu rota vardır… Bu yazımızda sizlerle o rotaları paylaşacağız. İşte sonbaharda İstanbul’da yapılabilecek en güzel 10 aktivite!

 

  1. Rumeli Hisarı Sahilinde Kahvaltı

Bir pazar sabahı erkenden uyanın ve kendinizi Hisar’ın mis gibi deniz kokan sahiline atın. İsterseniz öncesinde sahilde keyifli bir yürüyüş yapabilir, ardından sahil hattında yer alan muhteşem kahvaltı mekanlarından birine oturabilir ve denize karşı leziz mi leziz bir kahvaltı yapabilirsiniz.

 

  1. Tarihi Yarımada Turu

İstanbul’un en eski yerleşim yeri olan ve birçok tarihi güzelliğe ev sahipliği yapan Tarihi Yarımada, en güzel sonbaharda gezilir! Erkenden evden çıkın ve Haliç’ten yürümeye başlayarak Tarihi Yarımada’yı sonuna kadar gezin. Bu sırada müzeleri ve tarihi yapıları ziyaret edebilir, Tarihi Yarımada’nın benzersiz lezzet duraklarına uğrayarak unutulmaz tatlar deneyimleyebilirsiniz.

 

  1. Tekne Turu

tekne-turu

İstanbul’u seyretmenin en keyifli yollarından biri de tekne turudur. Sonbaharda halen devam etmekte olan tekne turlarına katılarak siz de güzel sonbahar manzaralarına tanık olabilir; masmavi denizi, İstanbul’u süsleyen tarihi yapıları seyre dalabilirsiniz.

 

  1. Adalar Turu

Her mevsim başka güzel olan Adalar, özellikle sonbaharda muhteşemdir. Bu mevsimde hem çok kalabalık olmaz hem de hava çok soğuk olmadığından keyifle açık havada vakit geçirilebilir. Siz de bir hafta sonu erkenden uyanıp vapur keyfi yaparak Adalar’dan herhangi birine gidebilir, bisiklet sürerek adayı turlayabilir ve doğada zaman geçirebilirsiniz.

 

  1. Polonezköy Gezisi

Sonbaharda İstanbul’da yapılabilecek keyifli aktivitelerden biri de yeşilin her tonuna sahip olan Polonezköy’e gitmektir. Polonezköy’de kahvaltı ya da kendin pişir kendin ye mekanlarında mangal keyfi yapabilirsiniz. Ayrıca doğanın kalbinde yürüyebilir, Polonezköy otellerinde konaklayabilirsiniz.

 

  1. Caddebostan Sahilinde Bisiklet Turu

İstanbul’un vazgeçilmez rotalarından olan Caddebostan sahili yaz-kış ilgi görmektedir. Siz de ılık sonbahar günlerinde Caddebostan sahiline giderek bisiklet sürebilir, uzun sahil hattını bir de bu şekilde deneyimleyebilirsiniz. Bisiklet turunuza eşlik eden mis gibi deniz kokusuyla haftanın tüm yorgunluğunu atabilirsiniz.

 

  1. Çengelköy’de Çay-Simit Keyfi

Çengelköy, İstanbul’un en güzel tarihi semtlerinden biridir. Üstelik yazı ayrı, sonbaharı ayrı güzeldir. Siz de İstanbul’da sonbaharı en iyi şekilde hissedebilmek için Çengelköy sahiline gidebilir, Tarihi Çınaraltı Çay Bahçesi’nde çıtır çıtır simit ile çay keyfi yapabilir, ardından tarihi evlerle süslü Kuzguncuk sokaklarını gezebilirsiniz.

 

  1. Emirgan Korusu’nda Yürüyüş

Emirgan-KorusuSonbaharda İstanbul’un hafif serin havasını en güzel park ve korularda yaşayabilirsiniz. Bu nedenle bir pazar sabahı erkenden kalkın ve Emirgan Korusu’nun yeşil atmosferini deneyimlemek üzere yola koyulun. Korunun içinde yapacağınız keyifli bir yürüyüşün ardından kahvaltı edebilir, Emirgan sahiline inerek deniz havası alabilirsiniz.

 

  1. Müze Gezisi

İstanbul, yüzyıllar boyunca farklı kültürlere ev sahipliği yaptığı için tarihi açıdan son derece zengindir. Aynı nedenle İstanbul’da gezilmesi ve görülmesi gereken pek çok müze bulunur. Siz de İstanbul kalabalığının bir nebze azaldığı sonbahar günlerinde erkenden yola koyulup müze gezileri yapabilir, kültür dolu bir hafta sonu geçirebilirsiniz.

 

  1. Tarihi Pera Turu

Tarihi-Pera-Turu

Eski adıyla Pera; bugünkü Beyoğlu, şimdi olduğu gibi geçmişte de şehrin kalbiydi. Bundandır ki halen her sokağı ayrı hikâyeye ve farklı tarihi güzelliklere çıkmakta. Siz de keyifli bir sonbahar gününde Pera’ya doğru yola çıkabilir, tarihi Beyoğlu sokaklarında dolaşabilir, yolunuz üzerinde yer alan pek çok müzeyi ziyaret edebilirsiniz.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

İstanbul’da Mutlaka Görmeniz Gereken 10 Tarihi Yapı

İstanbul’u Geziyoruz: Şehrin En Özgür Rotaları 

İstanbul’un En Güzel Seyir Yerleri 

İstanbul’da Mutlaka Ziyaret Etmeniz Gereken 8 Müze 

İstanbul’un Gizemli Yeraltı Dünyasına Kapı Açan 6 Sarnıç 

İstanbul ve Çevresinde Mutlaka Ziyaret Etmeniz Gereken 10 Lokasyon 

 

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Çocuklarınızla Birlikte Gezebileceğiniz Müzeler

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün bütün dünya çocuklarına armağan ettiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, her yıl 23 Nisan’da büyük bir coşkuyla kutlanıyor. Siz…

Daha Fazla Bilgi

Ailenizle Birlikte Gerçekleştirebileceğiniz Keyifli Hafta Sonu Etkinlikleri

Hafta sonları aileyle birlikte vakit geçirmek, yeni anılar biriktirmek ve yoğun iş günlerinin stresinden biraz uzaklaşmak için mükemmel bir zaman! İş yoğunluğuna kısa bir ara verdiğiniz…

Daha Fazla Bilgi

İletişime Geçin