Yeni Keşfetmek İsteyenlere Özel Beyoğlu Rehberi

İstanbul dendiğinde ilk akla gelen yerlerden biri hiç şüphesiz Beyoğlu’dur. İlçenin tarihi güzellikleri, kültür kokan sokakları, sanatla bütünleşmiş olması, zengin yeme- içme ve alışveriş seçenekleri barındırması; burayı gerçek bir cazibe merkezi kılar. Gerek İstanbullular, gerekse İstanbul’a şehir dışından veya yurt dışından gelenler tüm bu sebeplerden dolayı Beyoğlu’nda sıkça vakit geçirmektedirler. Peki Beyoğlu’nda nereleri gezmeli, ne yemeli, nerede ne yapmalı? İşte bunların cevapları ve daha fazlasını bulabileceğiniz özel Beyoğlu rehberimiz!

Beyoğlu’nda gezilecek yerler

Yeni Keşfetmek İsteyenlere Özel Beyoğlu Rehberi

Kafe, restoran ve pasajlar açısından son derece zengin bir yer olan İstiklal Caddesi, doğanın içinde dinlenmek isteyenler için Gezi Parkı, ünlü Çiçek Pasajı, Galata Kulesi, Galatasaray Lisesi, Fransız sokağı, Pera Müzesi, Kamondo merdivenleri, Galata Mevlevihanesi ve dahası Beyoğlu’nda bulunmaktadır. Tüm bu seçenekler ulaşım açısından birbirlerine oldukça yakın oldukları için rahatlıkla gezmek mümkündür. İşte Beyoğlu’nda mutlaka gezmeniz gereken yerlerden bazıları!

İstiklal Caddesi ve Gezi Parkı

İstiklal Caddesi, Beyoğlu’nun simgesidir. Cadde üzerinde birçok mağaza, restoran ve kafe bulunur. Türkiye’nin en yoğun caddelerinden biri olarak bilinmektedir. Gezi Parkı ise Taksim’de bulunan keyifli bir şehir parkıdır. Güzel mimarisi ile dikkat çeken parkta dinlenilebilir veya içerideki çay bahçesinde bir şeyler içilebilir.

Beyoğlu pasajları

Yeni Keşfetmek İsteyenlere Özel Beyoğlu Rehberi

Beyoğlu’nda alışveriş yapabileceğiniz, sinemaya gidebileceğiniz veya bir şeyler içebileceğiniz birçok pasaj vardır. Atlas Pasajı, Çiçek Pasajı, Halep Pasajı, El Hamra Pasajı bunlardan birkaçıdır. Siz de bu tarihi mimarileri yakından inceleyebilir ve bu pasajları Beyoğlu gezinize ekleyebilirsiniz.

Beyoğlu müzeleri

Yeni Keşfetmek İsteyenlere Özel Beyoğlu Rehberi

Beyoğlu’nda kültürel etkinliklere ev sahipliği yapan birçok müze bulunmaktadır. Pera Müzesi, İstanbul Modern Sanat Müzesi, SALT, Galatasaray Müzesi, Pera Palace Hotel bunlardan bazılarıdır. Pera Palace Hotel köklü bir geçmişe sahip olduğundan içerisinde konaklamış ünlü konukların odaları bir müze oda olarak ziyaret edilebilmektedir. Atatürk Odası, bunlardan en bilinenidir. Siz de Beyoğlu’nda kültür ve sanat dolu bir gün geçirmek için tüm bu müzeleri gezi listenize dahil edebilirsiniz.

Beyoğlu tarihi yerler

İstanbul’da bulunan Mevlevihanelerin en tarihi olanı Galata Mevlevihanesi, Beyoğlu’nun sembollerinden biri sayılan tarihi Kamondo merdivenleri, Beyoğlu’nun en eski yapılarından Galata Kulesi, Osmanlı Mimarisinin önemli eserlerinden Kılıç Ali Paşa Hamamı, İstanbul’un en büyük Katolik Kilisesi St. Antuan Kilisesi Beyoğlu’nda mutlaka gezmeniz gereken tarihi güzelliklerden bazılarıdır.

Beyoğlu’nda ne yenir?

Beyoğlu yukarıda da bahsettiğimiz gibi çok zengin yeme içme seçeneklerine sahiptir. Bölgede sokak lezzetlerinden yöresel tatlara; Dünya mutfağından Türk mutfağının sevilen tatlarına kadar sayısız yemeğin en güzelini tadabileceğiniz sayısız restoran ve kafe bulunur. Siz de damak tadınıza uygun lezzetlerin en güzelini Beyoğlu geziniz sırasında tadabilirsiniz.

Beyoğlu’na nasıl gidilir?

Beyoğlu’nda Cihangir, Şişhane, Kabataş, Tünel, Kasımpaşa, Kuledibi, Tepebaşı, Galatasaray, Tophane, Çukurcuma gibi adı duyulmuş pek çok semt bulunur. Beyoğlu’nun şehir merkezine olan mesafesi yaklaşık 4 km’dir. Bölgeye ayrıca havaalanından direkt ulaşım sağlanabilmektedir. Metro ve şehir içinde bulunan pek çok otobüs ile bölgeye ulaşılabilir.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: 

Beyoğlu’ndaki Tarihi Binalar ve Hikayeleri

Beyoğlu’nun Renkli ve Bilinmeyen Tarihi

Eski Beyoğlu’nu Anlatan Birbirinden Güzel Öyküler

Beyoğlu’nda Muhteşem Fotoğraflar Çekebileceğiniz Mekânlar

Beyoğlu’nun Tarihi ve Birbirinden İhtişamlı Apartmanları

Yeşilçam Sokağı, Tarihi ve Beyoğlu’na Katkıları

Nevruz Bahar Bayramı’nın En Neşeli Ritüelleri

Kimilerine göre baharın müjdeleyicisi, kimine göre yeni yılın başlangıcı olan Nevruz, bin yılı aşkın süredir Türk, Balkan ve İran coğrafyasında kutlanan bir gelenek. Rengârenk giysiler…

Daha Fazla Bilgi

Ramazan Ruhunu En Özel Şekilde Hissedebileceğiniz Etkinlikler

Ramazan ayı, birlik ve beraberliğin yoğun şekilde hissedildiği özel bir dönem. Düzenlenen farklı etkinlikler sayesinde Ramazan ayı çok daha keyifli bir hâle geliyor. Pek çoğu uzun yıllardır devam eden bu eşsiz…

Daha Fazla Bilgi

İletişime Geçin