Dünya’nın Farklı Bölgelerinden 8 Farklı Masaj Türü

Masaj lenf sistemlerinin, iç organların, derinin, deri altı dokusunun, kasların çeşitli dokunuş ve darbeler eşliğinde uyarılmasıdır. Masaj kelimesi Yunanca yoğurma anlamına gelen ”massein” ve Arapça dokunma anlamına gelen ”mass” sözcüklerinden türemiştir. Masaj ile birlikte sistematik manipülasyonlar uygulanarak yumuşak dokular uyarılır, kan damarlarının sağlıklı çalışması sağlanır ve kan dolaşımı artırılır. Masaj; sakatlanmalara, kas spazmlarına, sindirim ve dolaşım problemlerine, baş ağrısına ve daha birçok olumsuz duruma iyi gelir. Masajlar faydalarına göre birçok türe ayrılmaktadır. Dünyanın birçok noktasında birbirinden farklı onlarca masaj türü bulunmaktadır. Ülkemizde de dünyanın dört bir yanından onlarca masaj türü uygulanmaktadır. İşte dünyanın farklı bölgelerinden mutlaka denemeniz gereken masaj türleri.

 

Rungu masajı

Cibuti, Kenya, Somali, Tanzanya, Uganda, Etiyopya, Eritre gibi Afrika ülkelerinde ortaya çıkan bu masaj türünün uygulanışı oldukça ilginçtir. Yontulmuş yuvarlak bir çubuk ile yapılan bu masajın ‘’Masaai’’ kültüründe savaşçı erkeklerin statüsünü sembolize ettiği bilinmektedir. Masajın yapıldığı çubukların üstünde yer yer bu kültüre ait şekiller bulunur. Masajda tek çubuk değil, uygulanan bölgeye göre kalın, ince veya uzun çubuklar da kullanılmaktadır. Rungu masajı dinlenmeyi ve rahatlamayı sağlar, kan dolaşımını ve lenf drenajını artırır.

 

Laos masajı

Laos masajı refleksoloji kökenli bir masaj türüdür. Laos esnasında germe, esnetme gibi masaj teknikleri uygulanır. Bununla birlikte bitkisel yağlardan yapılan buharlar ile rahatlama ve gevşeme sağlanır. Laos, Thai’ye göre daha yumuşaktır.

 

Yumeiho masajı

Dünya’nın Farklı Bölgelerinden 8 Farklı Masaj Türü

Yumeiho, diğer adıyla ‘’Kotsuban Yumeiho’ ’bir masaj terapisidir. Bu terapinin anlamı ”problem nedenlerini ortadan kaldıran terapi” ve ”yaşamı bahara çeviren terapi” olarak bilinmektedir. Terapi 1978 yılında Japon Doktor Masayuki Saionji’nin birçok öğretiyi harmanlaması ile ortaya çıkmıştır. Bu masaj türünde önemli olan vücudun dengesidir. Yumeiho’da bu denge sağlanmaya çalışılır. Yumeiho kan akışını ve metabolizmayı düzenler, duruş bozuklarını düzeltir ve organ fonksiyonlarını destekler. Son zamanlarda bu masaj türünü ülkemizde de görmekteyiz.

 

Taş masajı

Dünya’nın Farklı Bölgelerinden 8 Farklı Masaj Türü

Taş masajı sıcak ve soğuk olarak ikiye ayrılmaktadır. Bu masaj türünün çıkış noktası ise ABD’nin Arizona eyaletidir. Kızılderililere kadar uzanan bu masajın 700 yıllık geçmişe sahip olduğu bilinmektedir. Taşlar masaj esnasında terapiye uygun bir şekilde soğutulmakta ve ısıtılmaktadır. Taşlar prensipler çerçevesinde kalarak vücudun farklı bölgelerine konulur. Böylelikle vücudun farklı noktalarında olumlu tepkiler ve titreşimler alınır.

 

İsveç masajı

İsveç masajı diğer adıyla ”klasik masaj” birçok kişinin tercih ettiği bir masaj türüdür. Birçok kişi bu masajın İsveç’ten çıktığını düşünmektedir. Fakat bu masaj Hollandalı Pratisyen Hekim Johan Georg Mezger’ tarafından 1800’lü yıllarda bulunmuştur. Daha sonraki yıllarda diğer öğretiler ve kültürler ile etkileşime girmiş ve adapte olmuştur. Bu masaj türü günümüzde İsveç masajı olarak da bilinmektedir ve onlarca faydaya sahiptir. İsveç masajı ile zihinsel rahatlama sağlanır, gergin kaslar gevşetilir, kan dolaşımı hızlandırılır ve eklem açıklığı artırılır. Ayrıca laktik asit birikimiyle ortaya çıkan dolaşım sorunlarını rahatlatmak için oldukça etkilidir.

 

Ayurveda masajı

Dünya’nın Farklı Bölgelerinden 8 Farklı Masaj Türü

Hindistan’da 5.000 yıldır uygulanan Ayurveda masajı duygusal, ruhsal ve fiziksel birçok öğretinin karışımıdır. Bu masaj türünde kişi fiziksel, duygusal ve ruhsal olarak rahatlar. Masaj esnasında ellere, omuzlara, saç diplerine ve daha birçok noktaya odaklanılır.

 

Shiatsu masajı

Shiatsu’nun Çin’de ortaya çıktığı bilinmektedir. Shiatsu bitki bilimi ve akupunktur temellidir. Bilinene göre Shiatsu prensipleri 6. yüzyılda Budist bir Japon tarafından halka tanıtılınca Japonya ile anılmaya başlamıştır. Daha sonraki yıllarda Japonlar kendi prensiplerini bu prensipler ile harmanlamıştır. 1900’lü yılların başlarında Japon Shiatsu masajı ortaya çıkmış ve 1964’te resmi masaj olarak kabul edilmiştir. Shiatsu’da parmaklar ustalıkla kullanılmaktadır. Buna ek olarak kupa çekme ve akupunktur gibi öğretiler de bu masajla harmanlanmaktadır.

 

Thai masajı

Yogayla ilişkilendirilen Thai masajının Hint kültüründen geldiği bilinmektedir. Thai’nin temellerini Buddha’nın kişisel hekimi olan Bimbisara’nın attığı düşünülmektedir. Bu masaj türünde uzuvlar ve eklemler hareket ettirilir. Direnç gösterme, gerdirme ve çekme gibi prensipler ile masaj ustalıkla uygulanır. Masaj esnasında doğru esnemeler ve hareketler ile kemiklerden sesler gelir.

 

Dünyanın farklı bölgelerinden en iyi masajları Pera Palace Hotel’de deneyimleyin!

Dünya’nın Farklı Bölgelerinden 8 Farklı Masaj Türü

Pera Palace Hotel’in tarihi dokusuyla iç içe konumlanarak 400 m2’lik geniş bir alanda lüks SPA deneyimi sunan Pera Spa By Spa Luxury, geçmişten gelen geleneksel birikimlerini lüks ve modern bir sunum anlayışıyla misafirleri için titizlikle hazırlıyor. Pera Spa By Spa Luxury; özel masaj ve hem kadınlara hem de erkeklere özel olarak oluşturulan cilt bakımı paketlerine ek olarak geleneksel Türk hamamı, buhar banyosu, jakuzi ve sauna eşliğinde sessizlikle baş başa kalabileceğiniz, sıcak su ve özel seçilmiş sabunların kokusuyla rahatlayabileceğiniz, kendinize ayırdığınız zamana değer katabileceğiniz bir deneyim sunuyor.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: 

Kış Günlerine Keyif Katacak Etkinlik Fikirleri 

Türkiye’de Unutulmaz Bir Kış Tatili İçin Ziyaret Etmeniz Gereken 7 Lokasyon 

Kış Aylarında Vaktinizi En Güzel Şekilde Geçirebileceğiniz Kapalı Alan Aktiviteleri 

Kış Aylarında Yaz Tatili Yapabileceğiniz 10 Muhteşem Rota 

Anneler Günü’nde Annenize Yapabileceğiniz 7 Farklı Sürpriz 

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Çocuklarınızla Birlikte Gezebileceğiniz Müzeler

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün bütün dünya çocuklarına armağan ettiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, her yıl 23 Nisan’da büyük bir coşkuyla kutlanıyor. Siz…

Daha Fazla Bilgi

Ailenizle Birlikte Gerçekleştirebileceğiniz Keyifli Hafta Sonu Etkinlikleri

Hafta sonları aileyle birlikte vakit geçirmek, yeni anılar biriktirmek ve yoğun iş günlerinin stresinden biraz uzaklaşmak için mükemmel bir zaman! İş yoğunluğuna kısa bir ara verdiğiniz…

Daha Fazla Bilgi

İletişime Geçin