Bahar Aylarında İstanbul ve Çevresinde Mutlaka Ziyaret Etmeniz Gereken 10 Lokasyon

Bahar hafiften yüzünü göstermeye başlıyor. Güneş daha çok görünüyor, çiçekler açıyor ve her taraf yeşillenmeye başlıyor. E hal böyle olunca da içimiz kıpır kıpır oluyor! İstanbul’un gürültüsünden ve trafiğinden kaçmak istiyoruz. İş, güç derken ya İstanbul’a yakın ya da İstanbul’un içinde kaçamak noktaların arayışına giriyoruz. Eğer siz de günübirlik gezmek, konaklamak veya kamp yapmak için İstanbul’a yakın lokasyonlar arıyorsanız yazımızı okumaya devam edin! İşte bahar aylarında İstanbul ve çevresinde mutlaka ziyaret etmeniz gereken 10 lokasyon.

 

Maşukiye, Kocaeli

Bahar Aylarında İstanbul ve Çevresinde Mutlaka Ziyaret Etmeniz Gereken 10 Lokasyon

İstanbul’a yakın, ilkbaharda gidilecek yerler arasında ilk sırayı alan Maşukiye, Sapanca Gölü ve Kartepe arasına kuruludur. Burada yürürken bölge mimarisine adeta hayran olacaksınız. Ayrıca bölgede faaliyet gösteren alabalık çiftlikleri ve restoranlarında oldukça lezzetli balıklar yiyeceksiniz. İstanbul’a 1 saat 45 dakika uzaklıkta bulunan Maşukiye’de kiremitte alabalığı da denemeyi unutmayın.

 

Polonezköy, İstanbul

 İstanbul’un içinde İstanbul’dan uzaklaşmak istiyorsanız adresiniz merkeze 15 km uzaklıkta bulunan Polonezköy. Hem günübirlik hem de hafta sonu konaklamalı kaçamaklara elverişli olan Polonezköy her mevsim ayrı bir güzelliğe sahiptir. Siz de burada lezzetli kahvaltılar yapabilir, binicilik dersi alabilir, kendin pişir kendin ye mekanlarını deneyimleyebilir ve parkurlarda yürüyüş yapabilirsiniz.

 

İğneada, Kırklareli

Bahar Aylarında İstanbul ve Çevresinde Mutlaka Ziyaret Etmeniz Gereken 10 Lokasyon

Demirköy ilçesine bağlı bir belde olan İğneada, tam anlamıyla bir doğa harikası. Burası altın sarı kumlara ve Avrupa’nın en büyük longoz ormanına sahip. Siz de buraya gelerek Longoz Ormanı’nı, Dupnisa Mağarası’nı, İğneada Feneri’ni, Demirköy Fatih Dökümhanesi’ni gezebilirsiniz.

 

Cumalıkızık, Bursa

Bursa’da bulunan Gölyazı, Trilye, Mudanya ve Cumalıkızık beldeleri tarih ve gastronomi meraklıları için muhteşem lokasyonlar. Tabii ki bu beldeleri gezmeye başlamadan önce iyi bir planlama yapmak şart. Bu yüzden 155 kilometre uzaklıkta bulunan Cumalıkızık’ta sıkı bir kahvaltı yaparak güne başlayabilir ve diğer beldeleri gezebilirsiniz. Buraya geldiğinizde Osmanlı evleri önünde fotoğraf çekilmeyi, Etnografya Müzesi’ni, Şaitabat Şelalesi’ni ve Mudanya Mütareke Binası’nı gezmeyi unutmayın.

 

Kandıra, Kocaeli

 Kocaeli’ne bağlı olan Kandıra, doğal güzellikler açısından oldukça zengin. Buraya geldiğinizde ilçe merkezine yakın ve son derece sakin bir yer olan Sarısu’da kamp yapabilirsiniz. Kefken bölgesindeki Pembe Kayalar’ı görebilir, Kandıra Sofrası’nda keyifli bir köy kahvaltısı yapabilirsiniz.

 

Safranbolu, Karabük

Bahar Aylarında İstanbul ve Çevresinde Mutlaka Ziyaret Etmeniz Gereken 10 Lokasyon

Karabük’ün en özel köşelerinden bir tanesi olan Safranbolu, tarihi detayları ile muhteşem bir atmosfere sahip. Kaymakamlar Evi, İncekaya Su Kemeri ve Safranbolu Evleri bölgenin tarihi güzelliklerini gözler önüne seriyor. Buraya geldiğinizde Kristal Teras’ı ve Bulak Mencilis Mağarası’nı ziyaret etmeyi unutmayın.

 

Kıyıköy, Kırklareli

 İğneada’nın bir alternatifi olan Kıyıköy, İstanbul’a 2 saat uzaklıkta yer alıyor. Kırklareli’nin Vize ilçesindeki bu yer, trekking severlerin uğrak noktası. Eğer biraz İstanbul’dan uzaklaşmak ve bol oksijen almak istiyorsanız Kıyıköy doğru adres. Balık tutmayı seviyorsanız, falezlerde balık tutarak kafa dinleyebilirsiniz. Ayrıca Aya Nikola Manastırı’nı da ziyaret etmeyi unutmayın.

 

Yedigöller, Bolu

Bahar Aylarında İstanbul ve Çevresinde Mutlaka Ziyaret Etmeniz Gereken 10 Lokasyon

Her mevsim ayrı güzelliğe sahip olan ve heyelan göllerinden oluşan Yedigöller, İstanbulluların sevdiği noktalardan bir tanesi. Bu bölgede bulunan göllerin her biri ayrı bir güzelliğe sahip. 1965 yılından beri milli park olarak korunan bölgede alabalık üretimi de yapılıyor. Buraya geldiğinizde dinlendirici doğa yürüyüşleri yapabilir, Kapankaya’da manzaranın tadını çıkarabilir, Seringöl’ün arka tarafında bulunan alabalık çiftliklerinden alabalık alarak pişirebilirsiniz.

 

Amasra, Bartın

Eğer İstanbul’un biraz daha dışına çıkmak istiyorsanız İstanbul’a 457 kilometrelik bir mesafede bulunan Amasra’ya gidebilirsiniz. 3 bin yıllık geçmişe sahip olan bu yer gerek plajları ve doğal güzellikleriyle, gerekse tarihi yapılarıyla ön plana çıkıyor. Buraya geldiğinizde Karaman Köyü’nü ziyaret etmeyi ve 300 yaşında olduğu tahmin edilen Ağlayan Ağaç’ın altında çay içmeyi unutmayın. Bahar aylarında fevkalade bir güzelliğe sahip olan bu yerde balık ve Amasra salatası da yiyebilirsiniz.

 

Kaz Dağları, Çanakkale-Balıkesir

Eğer bir kamp tutkunuysanız ve bol oksijen istiyorsanız mutlaka Kaz Dağları’nı ziyaret etmelisiniz. Buraya geldiğinizde oldukça ilginç bir hikâyeye sahip olan Sarıkız Türbesi’ni, ücretsiz girişe sahip olan Zeytinyağı Müzesi’ni gezmeyi ve köy ekmeğinin tadına bakmayı unutmayın.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: 

Yeni Yıla Girerken Tercih Edebileceğiniz 10 Yurt İçi Tatil Lokasyonu

Nisan Ayında Ziyaret Edilmesi Gereken 10 Yurt Dışı Lokasyonu

Kış Aylarında İstanbul’dan Fazla Uzaklaşmadan Temiz Hava Alabileceğiniz 9 Lokasyon

Yaz Aylarında Evlenecekler İçin Birbirinden Muhteşem 7 Yurt İçi Balayı Destinasyonu

Türkiye’de Unutulmaz Bir Kış Tatili İçin Ziyaret Etmeniz Gereken 7 Lokasyon

Nevruz Bahar Bayramı’nın En Neşeli Ritüelleri

Kimilerine göre baharın müjdeleyicisi, kimine göre yeni yılın başlangıcı olan Nevruz, bin yılı aşkın süredir Türk, Balkan ve İran coğrafyasında kutlanan bir gelenek. Rengârenk giysiler…

Daha Fazla Bilgi

Ramazan Ruhunu En Özel Şekilde Hissedebileceğiniz Etkinlikler

Ramazan ayı, birlik ve beraberliğin yoğun şekilde hissedildiği özel bir dönem. Düzenlenen farklı etkinlikler sayesinde Ramazan ayı çok daha keyifli bir hâle geliyor. Pek çoğu uzun yıllardır devam eden bu eşsiz…

Daha Fazla Bilgi

İletişime Geçin