Dünyanın Adıyla Nam Salan 8 Muhteşem Tren Yolculuğu Rotası!

Ülkemizde son dönemlerin en popüler seyahat rotası belki de Doğu Ekspresi’dir. Sanıyoruz bu keyifli tren rotasına gösterilen yoğun ilgi, aslında tren yolculuklarının ne kadar keyifli olduğu gerçeğini gözler önüne seriyor. Eğer siz de seyahat etmeyi, yollara düşmeyi seviyorsanız tren yolculuğunu mutlaka deneyimlemelisiniz! Bu yazımızda görmediğiniz yerleri en keyifli haliyle keşfetmenizi sağlayacak bazı tren rotalarına yer vereceğiz. İşte dünyanın adıyla nam salan 8 tren yolculuğu rotası!

1. İsviçre, The Jungfrau Railway

Dünyanın Adıyla Nam Salan 8 Muhteşem Tren Yolculuğu Rotası!

İnanılmaz manzaralarıyla anılan İsviçre, dünyada en az bir kere görülmesi gereken yerlerden. Dolayısıyla bu muhteşem ülkede yer alan bu tren rotası da ziyaretçilerine benzersiz bir deneyim vadediyor. The Jungfrau tren yolu, yaklaşık 3454 metre yükseklikte ve Kleine Scheidegg- Jungfraujoch arasında gerçekleşiyor. Bu tren seyahatinin en keyifli yanı ise tahmin edeceğiniz üzere, Alplerin en güzel manzaralarını sunuyor olması.

2. Norveç- The Flam Railway

Norveç’in popüler seyahat rotalarından biri olan The Flam Railway, yaklaşık 20 km boyunca konuklarına benzersiz manzaralar sunuyor. Siz de Myrdal- Flam arasında gerçekleşen bu tren yolculuğu ile dünyanın farklı noktalarından gezginler ile tanışabilir ve hayal edemeyeceğiniz güzellikte manzaralara tanıklık edebilirsiniz.

3. Madagaskar, The Madagaskar’s Railway

Dünyanın Adıyla Nam Salan 8 Muhteşem Tren Yolculuğu Rotası!

The Madagaskar’s Railway, Fianarantsoa- Manakara arasında tamı tamına 162 km boyunca devam eden bir yolculuk rotası. Dünyanın en güzel tren yolculuğunu yapabileceğiniz bu hat, benzersiz manzaralara ev sahipliği yapıyor ve Madagaskar’a dair pek çok şey keşfetmenizi sağlıyor.

4. Sri Lanka, Sri Lanka Railways

Bu muhteşem tren rotası, Kandy- Ella güzergahında 130 km boyunca devam ediyor. Yolculuk esnasında yaklaşık 2024 metre yüksekliğe kadar çıkılabiliyor ve bu da ülkenin bakir doğasına benzersiz bir bakışla tanıklık etmenizi sağlıyor. Eğer siz de doğa tutkunuysanız, Sri Lanka mutlaka görmeniz gereken yerler arasında ilk sıralarda olmalı!

5. Hindistan, Darjeeling Himalayan Railway

New Jalpaiguri- Darjeeling güzergahında 82 km boyunca devam eden bu tren hattı, egzotik kültürü ile dikkat çeken Hindistan’ı görmek için en güzel yöntemlerden bir tanesi. Tren yolculuğu 2100 metre yükseklikte Darjeeling noktasından başlıyor ve konuklarına unutulmaz bir seyahat deneyimi vadediyor.

6. Fransa, Le Petit Train Jaune

Dünyanın Adıyla Nam Salan 8 Muhteşem Tren Yolculuğu Rotası!

Le Petit Train Jaune, Villefranche De Conflent- Latour De Carol arasında 63 km boyunca devam ediyor. Bu keyifli hattın, ilk açıldığı yıl olan 1927’de Fransa’nın en yüksek demir yolu hattı olduğu biliniyor. Şimdilerde bu özelliğini yitirmiş olsa da halen konuklarına ülkenin en güzel manzaralarını sunuyor.

7. İrlanda, Dublin- Rosslare Railway

Dünyanın en güzel tren rotalarından biri olan Dublin- Rosslare Railway, Dublin- Rosslare arasında 160 km boyunca devam ediyor. İrlanda’nın yeşil çayırları, falezleri, feodal dönemden kalma şatoları, benzersiz deniz manzaraları ise bu yolculuk sırasında sizleri bekleyen deneyimlerden yalnızca birkaçı!

8. Venice Simplon- Orient Express

Dünyanın Adıyla Nam Salan 8 Muhteşem Tren Yolculuğu Rotası!

Nostaljik tren rotası Orient Ekspress’i bilmeyen yoktur. İlk seferine 1883 yılında çıkan ve ”Kralların treni” olarak anılan bu özel tren; Viyana, Budapeşte, Milano ve Venedik gibi muhteşem Avrupa başkentlerini aşarak yaklaşık 80 saatte İstanbul’a gelmekteydi. Tarih boyunca pek çok önemli ismi ağırlayan bu tren, sahip olduğu konfor ve lüks ile tüm dünyaya nam salmıştı. Günümüzde bu rotada aynı şekilde seyahat etme şansınız olmasa da Orient Ekspress atmosferini deneyimlemeniz hala mümkün! Londra- Venedik arasında gerçekleşen bu tren rotası, 1920’lerde yolculuk ediyor gibi hissetmenizi ve dünyanın en ikonik treni ile birbirinden güzel manzaralara tanıklık etmenizi sağlayacak!

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: 

Orient Ekspresi’nin (Şark Ekspresi) Büyülü ve Bilinmeyen Hikâyesi

1883’ten Günümüze Orient Ekspres Güzergâhları

Pera Palace Hotel Hakkında Duyunca Çok Şaşıracağınız 14 Bilgi

İstanbul’u Geziyoruz: Şehrin En Özgür Rotaları

İstanbul’da Ziyaret Edebileceğiniz, Oryantalist Üslubun En İyi Örnekleri!

Nevruz Bahar Bayramı’nın En Neşeli Ritüelleri

Kimilerine göre baharın müjdeleyicisi, kimine göre yeni yılın başlangıcı olan Nevruz, bin yılı aşkın süredir Türk, Balkan ve İran coğrafyasında kutlanan bir gelenek. Rengârenk giysiler…

Daha Fazla Bilgi

Ramazan Ruhunu En Özel Şekilde Hissedebileceğiniz Etkinlikler

Ramazan ayı, birlik ve beraberliğin yoğun şekilde hissedildiği özel bir dönem. Düzenlenen farklı etkinlikler sayesinde Ramazan ayı çok daha keyifli bir hâle geliyor. Pek çoğu uzun yıllardır devam eden bu eşsiz…

Daha Fazla Bilgi

İletişime Geçin