Dünyanın En Çok Turist Çeken 12 Şehri

Tüm dünyada giderek daha fazla ilgi gören şehir turizmi, birçok şehrin de daha fazla ziyaretçi çekmek için birbiriyle yarışmasına sebep oluyor. Şehirler ziyaretçilerini arttırmak için sahip oldukları tarihi ve doğal güzelliklere dikkat çekerek belirgin bir çaba içine giriyorlar. Çünkü her yıl milyonlarca insan tam da bu sebeplerle bu şehirleri ziyaret ediyor. Bu yazımızda dünyanın en fazla ziyaret edilen; bir diğer deyişle dünyanın en çok turist çeken şehirlerini ele alacağız. İşte her yıl milyonlarca insan tarafından tercih edilen o şehirler!

 

1. Bangkok

Dünyanın En Çok Turist Çeken 12 Şehri

Tayland’ın başkenti Bangkok, dünyanın en çok turist çeken şehirleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Bölgenin ilginç kültürü, yerli parasının düşük değerde olması ve sahip olduğu doğal güzellikler, her yıl dünyanın dört bir tarafından milyonlarca insan tarafından ziyaret edilmesine sebep oluyor.

 

2. Londra

İngiltere’nin başkenti Londra’nın da her yıl 20 milyonun üzerinde turist ağırladığı biliniyor. Köklü bir tarihe sahip olan bu güzel şehrin içerisinde barındırdığı muhteşem müzeler, her köşe başında insanları bekleyen yeşil parklar gibi sayısız güzellik ise Londra’nın tercih edilme sebepleri arasında yer alıyor.

 

3. Paris

Dünyanın en romantik şehirleri arasında gösterilen Paris, aynı zamanda dünyanın en çok turist çeken şehirlerinden birisi. Paris’te gezilecek- görülecek yerlerin fazlalığı, zengin mutfak kültürü, eğlenceli gece hayatı gibi pek çok sebepse bu harika şehrin tercih edilme sebepleri arasında sayılabilir.

 

4. Dubai

Birleşik Arap Emirlikleri’nden bir tanesi olan Dubai, her yıl milyonlarca insan tarafından ziyaret ediliyor. Bölgenin köklü bir tarihi olmadığından tarihi güzellikler bakımından zengin olduğu söylenemese de sahip olduğu modern atmosfer, insanlar tarafından ilgi görmesine sebep oluyor. Çünkü Dubai gerçek bir alışveriş, ticaret ve turizm kenti!

 

5. İstanbul

Dünyanın En Çok Turist Çeken 12 Şehri

Güzel ülkemizin benzersiz şehri İstanbul da dünyanın en çok turist çeken şehirleri arasında gösteriliyor. Tarih boyunca sayısız medeniyete ev sahipliği yapması sebebiyle her dönemin kıymetlisi İstanbul’da sayısız tarihi güzellik bulunuyor. Ayasofya, Galata Kulesi, İstanbul Arkeoloji Müzesi, Sultanahmet Camii, Süleymaniye Camii, Topkapı Sarayı, Yerebatan Sarnıcı; bunlardan yalnızca birkaçı!

 

6. Roma

Dünyanın En Çok Turist Çeken 12 Şehri

Dünyanın en fazla ziyaret edilen şehirlerinden olan İtalya’nın başkenti Roma, köklü tarihi sebebiyle oldukça zengin bir kültürel mirasa sahip. Şehirde gezilecek onlarca tarihi güzellik bulunuyor. Bunun yanı sıra Roma, ziyaretçilerine sayısız alışveriş ve yeme- içme seçeneği sunuyor.

 

7. New York

Amerika’nın en önemli şehirlerinden biri olan New York, aynı zamanda dünyanın en çok ziyaret edilen şehirleri arasında yer alıyor. Bünyesinde barındırdığı beş ayrı bölge ile birbirinden farklı kültürleri tanıma şansı tanıyan bu büyük şehir, ayrıca gerçek bir ticaret ve sanat şehri. Özgürlük Heykeli, Brooklyn Köprüsü ise şehirde mutlaka görülmesi gereken önemli yapılardan.

 

8. Hong Kong

Dünyanın önemli liman kentlerinden biri olan Hong Kong, her yıl milyonlarca insan tarafından ziyaret ediliyor. Çin’in bu güzel şehrinde birçok önemli kültürel etkinlik gerçekleşiyor. Bunun yanı sıra şehirdeki çeşitli alışveriş seçenekleri ve gezilmesi gereken güzellikler de insanları kendisine çekme sebeplerinden.

 

9. Singapur

Dünyanın En Çok Turist Çeken 12 Şehri

Bir şehir devleti olan Singapur, aynı zamanda küçük bir ada üzerinde bulunuyor. Sıcak iklimi, yaşam, eğitim ve ticaret açısından oldukça gelişmiş olması, sahip olduğu eğlenceli gece hayatı ise bu şehri tüm dünya insanları için ilgi çekici kılan detaylardan yalnızca birkaçı.

 

10. Seul

Güney Kore’nin başkenti olan Seul, aynı zamanda ülkenin en büyük şehri. Eğitim ve kültür açısından son derece gelişmiş olan bu şehir, dünyaca ünlü teknoloji markalarına da ev sahipliği yapıyor. Bu nedenle turistik ziyaretlerin yanı sıra iş seyahatleri amacıyla da sık sık ziyaret ediliyor. Güney Kore’nin Türk vatandaşlarına vize uygulamadığını da söylemeden geçmemek gerek!

 

11. Kuala Lumpur

Malezya’nın başkenti olan Kuala Lumpur, Asya’nın en gelişmiş şehirleri arasında yer alıyor. Zaman içerisinde bir kasabadan metropole dönüşen bu güzel şehir, yeşil palmiye ormanları ve bir arada barındırdığı kültür harmanı ile (Malay, İslam, Hint kültürleri) ziyaretçilerine benzersiz bir seyahat deneyimi vadediyor.

 

12. Tokyo

Dünyanın En Çok Turist Çeken 12 Şehri

Japonya’nın başkenti Tokyo da dünyanın en çok turist çeken şehirleri arasında gösteriliyor. Oldukça kalabalık olan bu şehir, sayısız konaklama seçeneğine sahip. Finansal ve ekonomik merkez olması sebebiyle ise burada diğer Japon şehirlerine göre yaşamın daha pahalı olduğu biliniyor. Buna rağmen tasarım, teknoloji ve modanın her çeşidinin bir arada bulunması, bu kozmopolit şehrin dünyanın dört bir yanından turist ağırlamasına sebep oluyor.

Nevruz Bahar Bayramı’nın En Neşeli Ritüelleri

Kimilerine göre baharın müjdeleyicisi, kimine göre yeni yılın başlangıcı olan Nevruz, bin yılı aşkın süredir Türk, Balkan ve İran coğrafyasında kutlanan bir gelenek. Rengârenk giysiler…

Daha Fazla Bilgi

Ramazan Ruhunu En Özel Şekilde Hissedebileceğiniz Etkinlikler

Ramazan ayı, birlik ve beraberliğin yoğun şekilde hissedildiği özel bir dönem. Düzenlenen farklı etkinlikler sayesinde Ramazan ayı çok daha keyifli bir hâle geliyor. Pek çoğu uzun yıllardır devam eden bu eşsiz…

Daha Fazla Bilgi

İletişime Geçin