Sonbahar Türkiye Tatil Rehberi… Nereler Görülmeli?

Neredeyse yaza veda ediyoruz. Sonbahar kapıda! Yazın tatil yapamayanlar veya sonbaharda tatil yapmanın keyfini bilenler kendileri için tatil rotaları araştırmaya başladı bile. Her köşesi cennet ülkemiz sonbaharda da bambaşka manzaralara ev sahipliği yaptığı için sonbaharda tercih edilebilecek sayısız lokasyon mevcut. Peki sonbaharda nereye gitmeli? Nereleri görmeli? İşte tatil planı yapmadan önce mutlaka okumanız gereken sonbahar Türkiye rehberi!

Fethiye

Sonbahar Türkiye Tatil Rehberi... Nereler Görülmeli?

Yaz tatillerinin vazgeçilmez adresi Fethiye, aslında en güzel haline sonbaharda bürünür. Çünkü bu mevsimde Fethiye’de ne bezdiren kalabalık ne de bunaltıcı sıcaklıklar vardır. Üstelik hava hemen soğumayacağı için denize de rahatlıkla girilebilir. Sessiz, sakin bir şekilde doğanın en güzel haline tanık olmak isterseniz siz de sonbaharda rotanızı Fethiye’ye çevirebilirsiniz.

Kapadokya

Dünyada eşi benzeri bulunmayan güzellikleri barındıran Kapadokya‘da sonbaharda mutlaka görmeniz gereken yerler arasında. Bu mevsimde Kapadokya’da hem hava çok güzel oluyor hem de kalabalık bir nebze azalıyor. Siz de büyülü bir atmosferde trekking yapmak, balonla bölgeyi seyretmek ve en güzel gün batımını izlemek isterseniz bu sonbahar Kapadokya’yı ziyaret edebilirsiniz.

Bozcaada

Sonbaharda ülkemizin görülmeye değer güzelliklerinden biri de Bozcaada olarak karşımıza çıkıyor. Yaz aylarında oldukça kalabalık olan Bozcaada sonbaharda en güzel haline bürünür. Adada keyifli yürüyüşler yapabilir, bağ evlerinde şarap tadabilir, denizin en güzeline girebilirsiniz. Tüm bunlar size de keyifli geliyorsa şimdiden yerinizi ayırtın deriz!

Yedigöller

Yeşilin her tonunu görebileceğiniz Yedigöller’de sonbaharda daha çok turuncu ve kırmızı egemen olur. Yazı da kışı da sonbaharı da bir başka güzeldir Yedigöller’in. Uzun doğa yürüyüşleri yapmak, bir dağ evinde konaklamak, manzaraya doymak için siz de sonbaharda tatil kaçamağınızı Bolu’da gerçekleştirebilirsiniz.

Mardin

Taş evleri ve tarihi güzellikleriyle dünyanın her yerinden turist ağırlayan Mardin’i gezmek için de en ideal mevsim sonbahardır. Çünkü bu mevsimde ne yazın bunaltıcı sıcağı ne de kışın donduran soğuğu vardır. Bu büyüleyici atmosfere şahit olmak, tarihi medrese ve kiliseleri gezmek, Anzavur Kalesi’ne tırmanmak için siz de bu sonbaharda rotanızı Mardin’e çevirebilirsiniz.

Alaçatı

Yaz tatillerinin vazgeçilmez rotalarından Alaçatı, sonbaharda görülmesi gereken güzelliklerdendir. Bu mevsimde Alaçatı’da kimsecikler kalmaz, siz de o keyifli taş sokakları rahat rahat gezebilirsiniz. Dinlenmek, rahatlamak ve Alaçatı’nın ılık rüzgarı ile keyiflenmek için bu şirin yeri bir de sonbaharda görün deriz!

Cunda

Sonbahar Türkiye Tatil Rehberi... Nereler Görülmeli?

Sonbaharda gidebileceğiniz keyifli rotalardan biri de Cunda Adası’dır. Ayvalık’a bağlı bu şirin ada sonbaharda ılık ve temiz bir havaya sahiptir. Hem denize girebilir hem de adanın güzelliklerini rahatça gezebilirsiniz. Üstelik buraya kadar gelmişken Ayvalık’ı da karış karış gezme fırsatına sahip olabilirsiniz.

Gökova

Gökova, ülkemizin halen bakirliğini koruyan nadide yerlerinden biridir. Üstelik sonbaharda da muhteşem bir atmosfere ev sahipliği yapar. Burada tekne turları ile adaları ziyaret edebilir, Akyaka bölgesini, Azmak Nehri’ni görebilirsiniz. Denize, sakinliğe, leziz yemeklere doymak çin Gökova, sonbaharda düşünmeden gidebileceğiniz bölgelerden. Buraya kadar gelmişken kısa bir Marmaris turu da yapmadan dönmeyin deriz!

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Sonbaharda İstanbul’da Yapılabilecek En Güzel 10 Aktivite

Yeni Yıla Girerken Tercih Edebileceğiniz 10 Yurt İçi Tatil Lokasyonu

Sonbaharda İstanbul ve Çevresinde Hafta Sonu Kaçamağı İçin 10 Huzurlu Lokasyon

Sonbaharın Romantik Ruhunu Hissedebileceğiniz Oteller

Türkiye’de Hangi Mevsim Nereye Gidilir? Mevsimsel Tatil Rehberi

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Çocuklarınızla Birlikte Gezebileceğiniz Müzeler

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün bütün dünya çocuklarına armağan ettiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, her yıl 23 Nisan’da büyük bir coşkuyla kutlanıyor. Siz…

Daha Fazla Bilgi

Ailenizle Birlikte Gerçekleştirebileceğiniz Keyifli Hafta Sonu Etkinlikleri

Hafta sonları aileyle birlikte vakit geçirmek, yeni anılar biriktirmek ve yoğun iş günlerinin stresinden biraz uzaklaşmak için mükemmel bir zaman! İş yoğunluğuna kısa bir ara verdiğiniz…

Daha Fazla Bilgi

İletişime Geçin