Türkiye’de Hangi Mevsim Nereye Gidilir? Mevsimsel Tatil Rehberi

Her köşesi cennet ülkemiz, iklim çeşitliliği ve sahip olduğu doğal güzellikler sebebiyle yılın her ayında benzersiz manzaralara bürünüyor. Dolayısıyla ülkemizde her mevsim başka güzellikler görmek ve bu amaçla keşfe çıkmak mümkün. Peki ama Türkiye’de hangi mevsim nereye gidilir? İşte yılın her mevsiminde değerlendirebileceğiniz ve size fikir verebilecek mevsimsel tatil rehberimiz!

İlkbahar mevsimi

Türkiye'de Hangi Mevsim Nereye Gidilir? Mevsimsel Tatil Rehberi

Ülkemizde tatil yapmak için tercih edilebilecek en güzel zamanlardan biri sanıyoruz ilkbahar mevsimidir. Çünkü bu mevsimde bir yandan doğanın uyanışına tanıklık ederken bir yandan da sakinliğin ve sessizliğin tadı çıkarılabilir. Peki Türkiye’de ilkbaharda nereye gidilir? Havaların iyiden iyiye ısınmaya ve doğanın canlanmaya başladığı bugünlerde büyüleyici atmosferiyle Kapadokya’yı; benzersiz doğası ile Bolu Yedigöller’i; sessizliği ve tertemiz denizi ile Bozcaada’yı, tarihi evleriyle İzmir Şirince’yi; sakinliği ve huzuru ile Datça’yı ziyaret edebilirsiniz. Tüm bu yerler size mevsimin en güzel manzaralarını en özel halleriyle sunacaktır!

Yaz mevsimi

Türkiye'de Hangi Mevsim Nereye Gidilir? Mevsimsel Tatil Rehberi

Okulların kapanmasıyla tatil döneminin başladığı yaz mevsiminde ülkemizin birçok bölgesi de yoğunlaşmaya başlar. Yaz aylarında güzel deniz deyince akla gelen Kaş, Dalyan, Gökova; Ege’nin incileri Marmaris, Göcek, Bodrum, Çeşme, Alaçatı, Fethiye gibi bölgeler ziyaret edilebilir. Tüm bu yerler tertemiz denizin; gece hayatının tadını çıkarmak ve çeşitli doğa sporları ile ilgilenmek için son derece idealdir. Siz de tatil anlayışınızı göz önünde bulundurarak bu bölgelerde sakin veya son derece hareketli bir tatil geçirebilirsiniz.

Sonbahar mevsimi

Türkiye'de Hangi Mevsim Nereye Gidilir? Mevsimsel Tatil Rehberi

Yazın hareketli günlerinin ardından biraz huzur herkese iyi gelir. Sonbaharda ülkemizde huzurun en iyi adreslerinin başında ise Karadeniz Yaylaları gelmektedir. Bu mevsimde Karadeniz’in güzellikleri, Bozcaada’nın mavisi, Kapadokya, Bursa gibi yerler görülebilir. Bunun yanı sıra sonbaharda Olimpos, Çıralı, Adrasan gibi bölgeler de bir başka güzeldir. Çünkü yazın aksine daha sakin ve daha ılık bir sıcaklığa sahiptir. Siz de yaza en iyi şekilde veda etmek için sonbahar tatilinizi bu bölgelerden birinde organize edebilirsiniz.

Kış mevsimi

Türkiye'de Hangi Mevsim Nereye Gidilir? Mevsimsel Tatil RehberiTatil dendiğinde genelde yaz mevsimi akla gelse de aslında kış mevsimi severler de bir o kadar fazladır. Üstelik ülkemiz kış tatili açısından son derece elverişli lokasyonlara sahiptir. Eğer siz de Türkiye’de kış mevsiminde nereye gidilir diyenlerdenseniz bunun için kayak merkezleriyle bilinen Uludağ, Kartalkaya, Kartepe, Erzurum Palandöken, Kars Sarıkamış’ı tercih edebilirsiniz. Bu bölgelerde keyifli kış sporlarıyla ilgilenebilir, dinlenmenin tadına varabilirsiniz. Bunun yanı sıra kış mevsiminde ülkemizde termal kaynaklarıyla bilinen Afyon, Denizli, Bolu gibi bölgeler de tercih edilebilir. Bu bölgeler sahip oldukları termal su kaynakları sebebiyle birbirinden konforlu otellere sahiptir. Dinlenmek, yenilenmek ve suyun şifalı etkisinden yararlanmak için kış mevsiminde böyle bir lokasyon seçimi yapılabilir.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Dünya’da En Çok Gezilen Şehirler

İstanbul’un Gezi Durakları

Bahar Aylarında İstanbul ve Çevresinde Mutlaka Ziyaret Etmeniz Gereken 10 Lokasyon

Kış Günlerine Keyif Katacak Etkinlik Fikirleri

Sonbaharda İstanbul ve Çevresinde Hafta Sonu Kaçamağı İçin 10 Huzurlu Lokasyon

Sevgililer Günü İçin Gidebileceğiniz En Romantik 10 Destinasyon

Nevruz Bahar Bayramı’nın En Neşeli Ritüelleri

Kimilerine göre baharın müjdeleyicisi, kimine göre yeni yılın başlangıcı olan Nevruz, bin yılı aşkın süredir Türk, Balkan ve İran coğrafyasında kutlanan bir gelenek. Rengârenk giysiler…

Daha Fazla Bilgi

Ramazan Ruhunu En Özel Şekilde Hissedebileceğiniz Etkinlikler

Ramazan ayı, birlik ve beraberliğin yoğun şekilde hissedildiği özel bir dönem. Düzenlenen farklı etkinlikler sayesinde Ramazan ayı çok daha keyifli bir hâle geliyor. Pek çoğu uzun yıllardır devam eden bu eşsiz…

Daha Fazla Bilgi

İletişime Geçin