Yaz Aylarında Evlenecekler İçin Birbirinden Muhteşem 7 Yurt İçi Balayı Destinasyonu

Tatlı bir telaşla düğün organizasyonunuzu gerçekleştirdiniz. Düğün sürecini planlarken ve düğün esnasında aklınızda hep o soru vardı: ”Acaba balayında nereye gitsek?” O gün geldi çattı. Artık balayına çıkma zamanı! Fakat siz hala gidecek bir yer bulamadıysanız ve yurtdışına çıkarak fazla para harcamak istemiyorsanız; mutlaka ama mutlaka bu yurt içi balayı lokasyon önerilerimize kulak verin. İşte yaz aylarında evlenecekler için birbirinden muhteşem yurt içi balayı destinasyonları.

Çıralı

 Antalya Kemer’e bağlı olan Çıralı beldesi doğal güzellikleri, denizi ve güneşi ile az bilinen balayı lokasyonlarından bir tanesidir. Tüm bu doğal güzelliklere ek olarak tarihi zenginlikleri ile de dikkatleri üzerine çekmektedir. Çıralı’nın bir yanında Chimera, bir yanında Olympos bulunmaktadır. Bu yüzden doğal güzelliklere ve tarihe doymak isteyen çiftler için muhteşem bir seçimdir. Plajı ince taneli yüksek kaliteli kuma sahiptir. Burası adeta Türkiye’nin saklı cennetlerindendir.

Kaş

Yaz Aylarında Evlenecekler İçin Birbirinden Muhteşem 7 Yurt İçi Balayı Destinasyonu

Eğer huzurlu ve büyüleyici bir lokasyon arıyorsanız Antalya’ya bağlı olan Kaş tam size göre! Buranın denizi oldukça berrak ve plajları da altın sarısıdır. Kaş Tarihi Likya Yolu’nun ve Karia Yolu’nun kesişim noktasında bulunduğu için çevresinde birçok antik kent bulunmaktadır. Kaputaş Plajı, Kekova, Antiphellos Antik Kenti, Kalkan, Xanthos Antik Kenti, Demre, Patara Plajı, Saklıkent Kanyonu ve Kaleköy mutlaka görülmesi gereken yerler arasındadır. Ayrıca buraya geldiğinizde dalış kurslarına katılmayı, bölgedeki kahvaltıcıları değerlendirmeyi, bölgedeki Jazz barlara gitmeyi, Uzun Çarşı’daki dükkanlardan hediyeler almayı unutmayın.

Ayvalık

Cumbalı evleri, dar sokakları ve bir arada barındırdığı farklı kültürleri ile çiftlere bambaşka bir balayı vadeden Ayvalık, Ege Bölgesi’nin Balıkesir ilinde yer almaktadır. Burada birbirinden güzel mavi bayraklı plajlar yer vardır. Balıkesir’e ortalama olarak 2 saat, İstanbul’a ise 5,5 saat mesafede bulunan bu yer Antik Çağ’da ayva anlamına gelen Kidonia olarak anılıyordu. Burada gezilmesi gereken yerler arasında ise Ayvalık Çarşısı, Cunda Adası, Şeytan Sofrası, Sarımsaklı Sahili, Badavut Sahili, Ortunç Koyu, Rahmi Koç Müzesi, Ayazma Kilisesi, Saatli Camii, Cennet Tepesi, Küçükköy gibi yerler bulunmaktadır.

Göcek

Adaları, masmavi denizi ve koyları ile gerçeküstü bir balayı seçeneği olan Göcek çiftler için muhteşem bir seçim olabilir. Listedeki her lokasyon güzel fakat Göcek bambaşka! Dünyanın en özel plajları ve şık butik otellerini burada bulmanız mümkün. Buraya geldiğiniz zaman 12 Adalar Turu isimli turu yapmayı, 50 km mesafedeki Babadağ’da yamaç paraşütü yapmayı, merkezdeki çarşıyı gezmeyi unutmayın!

Dalaman

Yaz Aylarında Evlenecekler İçin Birbirinden Muhteşem 7 Yurt İçi Balayı Destinasyonu

Mavinin ve yeşilin tüm tonlarını görebileceğiniz Muğla’nın güzeller güzeli ilçesi balayı yapmak isteyen çiftler için kaliteli ve ucuz bir tatil sunmaktadır. Bölgede düzenlenen tekne turları çiftler tarafından sıkça tercih edilmektedir. Bununla birlikte rafting, sörf, bisiklet gibi sporlar; rakı & balık gibi keyifli aktiviteler de cabasıdır! Kapıdağı Yarımadası, Hippokome Antik Kenti, Oktapolis Antik Kenti, Delikli Kavak, Ardıçlı Tepe ve Dalaman Çayı ise mutlaka gidilmesi gereken yerler arasında bulunmaktadır.

Kapadokya

Yaz Aylarında Evlenecekler İçin Birbirinden Muhteşem 7 Yurt İçi Balayı Destinasyonu

Hem yaz hem de kış balayı lokasyonları arasında yer Alan Kapadokya romantik ve gizemli bir lokasyondur. Burada gün, güneşin ve rengarenk balonların şöleni ile başlar. Güneşin batışının, bacaların mistik havası ile ahengi ise bambaşkadır. Kapadokya balayında gezmek, öğrenmek, eğlenmek ve aynı zamanda dinlenmek isteyenler için oldukça mantıklı bir seçimdir. Buraya gelindiği zaman birbirinden güzel şeyler deneyimlenebilir. ATV’ye ve ata binilebilir, balonla muhteşem bir güne başlanabilir, birbirinden güzel şaraplar denenebilir; Güllüdere Vadisi, Zemi Vadisi, Aşk Vadisi, Sunset Point, El Nazar Kilisesi, Uçhisar, Avanos, Ürgüp, Çavuşin Köyü, Ortahisar gibi öneli lokasyonlar gezilebilir.

Assos

Eğer ucuz ve kaliteli bir tatil yapmak istiyorsanız Assos’u mutlaka araştırın diyoruz. Ege’nin incilerinden bir tanesi olan Assos, Çanakkale’de yer almaktadır. Bölge doğası, denizi, güneşi ve tarihi güzellikleri ile dikkat çekmektedir. Midilli Adası’nın tam karşısında andezit kayalıkların üzerinde yer alan bu cennet köşe Antik Çağ’ın en önemli yerleşim yerlerindendir. Burada Assos’un güzel plajından denize girilebileceği gibi Kadırga Koyu, Koruoba Sahili, Yeşil Liman ve Sivrice gibi yerlerde de denizin tadı çıkarılabilir. Soğuk bir suya sahip olan bu yerin denizi taşlıdır. Assos’a gelindiğinde iki konaklama seçeneği bulunmaktadır. Ya sahil kenarında konaklamak ya da Behramkale içinde konaklamak. Eğer araç ile buraya gidecekseniz Behramkale’de yani yukarı tarafta konaklayabilirsiniz. Böylelikle denize ulaşımınız oldukça kolay olur. Fakat aracınız yok ise sahil kenarında konaklamaya özen gösterin. Huzur dolu bir tatil sizleri bekliyor!

 

Bu yazımız da ilginizi çekebilir:

Romantik ve Tarihi Bir Mekânda Düğün Yapmanın 10 Avantajı ve Farkı

Romantik ve Tarihi Bir Mekanda Düğün Yapacaklara Dekorasyon Önerileri

Gülümseten Lezzet Çikolatanın İlgi Çeken Hikâyesi ve Bilinmeyen Faydaları

Dünyaya Nam Salmış Türk Kahvesinin Geçmişi ve Özellikleri

İstanbul’da Romantik Bir Akşam Yemeği İçin Tercih Edebileceğiniz 10 Restoran

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Çocuklarınızla Birlikte Gezebileceğiniz Müzeler

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün bütün dünya çocuklarına armağan ettiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, her yıl 23 Nisan’da büyük bir coşkuyla kutlanıyor. Siz…

Daha Fazla Bilgi

Ailenizle Birlikte Gerçekleştirebileceğiniz Keyifli Hafta Sonu Etkinlikleri

Hafta sonları aileyle birlikte vakit geçirmek, yeni anılar biriktirmek ve yoğun iş günlerinin stresinden biraz uzaklaşmak için mükemmel bir zaman! İş yoğunluğuna kısa bir ara verdiğiniz…

Daha Fazla Bilgi

İletişime Geçin