Fransız ve İtalyan Mutfaklarının Türkiye’deki Temsilcisi 7 Restoran

“Güzel sanatların beş dalı vardır; resim, heykeltıraşlık, şiir, müzik, yapı sanatı. Ama bunların hepsinin başı pastacılıktır!” Bu sözün sahibi Fransız mutfağının kurucularından ve “aşçıların kralı” olarak anılan Marie Antoine Carême. Tahmin edeceğiniz gibi bu sözü söyleyen bir insanın ülkesinde sadece tatlı yiyecekler hazırlamak değerli bir uğraş olarak görülmez; yemek pişirmek başlı başına bir sanat dalı olarak değerlendirilir. Dünyaya nam salmış Fransız mutfağı kadar kıymetli ve hatta onunla yarışmaya değer tek yemek imparatorluğu ise elbette İtalyan mutfağı olabilir! Eski dönemlerden beri dünya mutfakları arasındaki ayrıcalıklı yerini koruyan Fransız ve İtalyan mutfakları, ülkemizde de ciddi şekilde ilgi görmektedir. Çünkü ülkemizde bu değerli mutfakların temsilcileri niteliğinde birçok restoran bulunur. Bu yazımızda Fransız ve İtalyan mutfaklarının Türkiye’deki temsilcileri olan restoranlara yer vereceğiz. İşte en iddialı Fransız ve İtalyan restoranları!

  1. PAUL

Fransız mutfağının pastane ürünlerinden ev yapımı yemeklere uzanan tatlarının temsilcisi PAUL, 23 farklı ülkedeki 452 şubesiyle Fransız mutfağı tutkunlarına hizmet veriyor. İlk olarak bir aile işletmesi olarak sektöre katılan bu özel restoran, günümüzde 5. nesil tarafından işletiliyor ve İstanbul’daki şubeleri de Fransız mutfağı sevenlerin adresi konumunda! Mekanın menüsünde usta şefler tarafından hazırlanan taze ve doğal ürünler yer alıyor. PAUL’un menüsünde bulabileceğiniz lezzetlerden bazıları ise şu şekilde: Kruvasan, çikolatalı ekmek gibi viennoiserie çeşitleri, omletler ve sandviçlerden oluşan kahvaltı menüsü; salata çeşitleri, kiş ve graten; ana yemeklerden oluşan zengin öğle ve akşam yemeği menüsü; ekler, turta, makaron, kek ve pasta çeşitleri; Salon de Thé (Çay saati) menüsü…

Adres: PAUL- BUYAKA AVM (Fatih Sultan Mehmet Mahallesi, Balkan Cd. No:56, 34770 Ümraniye/ İstanbul)

  1. La Maison

La Maison, şık ve romantik mekân dekorasyonu; eşsiz Fransız yemekleri ile tam bir Fransız restoranı! İstanbul’da farklı bölgelerde şubeleri olan bu özel restoranın menüsü lezzetli Fransız tatlarından oluşuyor. Menünün spesiyal lezzetleri arasında Fransız köy usulü ahtapot salatası, şarap ve krema soslu sıcak istiridye, şampanyalı levrek, rokfor soslu bonfile, elmalı ördek gibi ana yemekler; frambuaz soslu parfe, çikolatalı sufle gibi benzersiz tatlılar bulunuyor. Geniş şarap menüsünden bahsetmiyoruz bile!

Adres: Yıldız Mah. Müvezzi Cad. No:43, Çırağan, (La Maison Hotel İçinde) Beşiktaş/ İstanbul

  1. Agatha Restaurant

Fransız ve İtalyan Mutfaklarının Türkiye'deki Temsilcisi 7 Restoran

İstanbul’un tarihi otellerinden Pera Palace Hotel’in ana restoranı olan Agatha, Fransız ve İtalyan mutfağına dair lezzetlerin en özel uyumunu yiyecek- içecek alanında birleştirerek enfes bir sunumla konuklarıyla buluşturuyor. Yemek kültürünün geçmişten günümüze dek süren yolculuğu, Pera Palace Hotel’de farklı bir boyuta erişerek yıllardır koruduğu değeri muhafaza ediyor.

Bunun yanı sıra Pera Palace Hotel’in içerisinde yer alan Patisserie De Pera da en güzel kahve molalarına ev sahipliği yapıyor. Patisserie De Pera’nın mutfağından çıkan kuruvasan ve macaronlar insanı alıp adeta Paris’e götürüyor!

Adres: (Pera Palace Hotel içerisinde) Meşrutiyet Caddesi No: 52, 34430 Tepebaşı, Beyoğlu/ Istanbul

  1. Rotisserie Noir

Fransız mutfağının İstanbul’daki temsilcilerinden olan Rotisserie Noir’de etler Fransa’da 1800’lü yıllardan beri kullanılan el yapımı makine ile “Rotisserie” usulü pişiriliyor. Etin yanında ise fırın sebze, patates püresi, kremalı ıspanak gibi seçenekleriniz var. Keçi peynirli bruschetta’sı, soğan çorbası da mutlaka denenmesi gereken lezzetlerden…

Adres: Bostancı Mh., Bağdat Cd No:460, Kadıköy/ İstanbul

  1. Eataly

Eataly, içerisinde lezzet sokakları bulunan bir İtalyan mahallesi. Bu hoş mahallenin içerisinde ise farklı mutfaklarla hizmet veren 12 adet restoran bulunuyor. Hangi İtalyan lezzetini seçerseniz ona özel restoranda yemeniz gerekiyor (Pizza yiyecekseniz pizza restoranında, makarna yiyecekseniz makarna restoranında…). Bunun yanı sıra yemeyi ve pişirmeyi sevenler için et, şarküteri, peynir ve şarap çeşitleri ile dolu bir de market bölümü bulunuyor. Eataly tüm bu özellikleri ile İtalyan mutfağının İstanbul’daki temsilcisi konumunu tam anlamıyla hak ediyor!

Adres: Zorlu Center, Levazım Mahallesi, Koru Sokağı No:2, 34340 Beşiktaş/ İstanbul

  1. Cecconi’s

Londra, Miami ve Hollywood’dan sonra İstanbul’da Soho House’un yanında açılan Cecconi’s, bahçesindeki zeytin ağaçları, ahşap kolonlara sarılı sarmaşıkları ile tam bir Akdenizli. Sade bir menüye sahip olan restoranda pizza, makarna, salata, sebze seçenekleri, kömür ve odun fırınlarında pişmiş et, balık, tavuk gibi İtalyan mutfağına ait benzersiz lezzetler bulunuyor.

Adres: Evliya Çelebi Mahallesi, Meşrutiyet Cd. No:56, 34430 Beyoğlu/ İstanbul

  1. Da Mario

1993 yılında Etiler’de iki katlı bir villada açılan Da Mario, yıllara meydan okuyan İtalyan restoranları arasında yer alıyor. Menüsünde odun fırında pişen pizza ekmekler, ev yapımı makarnalar, et ve balık yemekleri gibi benzersiz İtalyan lezzetleri bulunuyor. Tüm bunların yanı sıra Da Mario’nun bir de oldukça leziz bir tatlı menüsü var. Ayrıca menüsü her sezon mevsim malzemelerine göre yenileniyor.

Adres: Etiler Mahallesi, Dilhayat Sk. No:7, 34337 Beşiktaş/ İstanbul

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: 

İstanbul’da Uzak Doğu Lezzetlerini Deneyebileceğiniz 10 Restoran 

İstanbul’da Fine Dining İçin Tercih Edebileceğiniz En İyi 10 Restoran 

İstanbul’da Romantik Bir Akşam Yemeği İçin Tercih Edebileceğiniz 10 Restoran 

İstanbul’un En Güzel 10 Teras Restaurant ve Barı 

İstanbul Boğazı Çevresinde En İyi 9 Restaurant 

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Çocuklarınızla Birlikte Gezebileceğiniz Müzeler

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün bütün dünya çocuklarına armağan ettiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, her yıl 23 Nisan’da büyük bir coşkuyla kutlanıyor. Siz…

Daha Fazla Bilgi

Ailenizle Birlikte Gerçekleştirebileceğiniz Keyifli Hafta Sonu Etkinlikleri

Hafta sonları aileyle birlikte vakit geçirmek, yeni anılar biriktirmek ve yoğun iş günlerinin stresinden biraz uzaklaşmak için mükemmel bir zaman! İş yoğunluğuna kısa bir ara verdiğiniz…

Daha Fazla Bilgi

İletişime Geçin