Nasıl Bir Düğün? Nasıl Bir Pasta? Konsepte Göre Düğün Pastası Önerileri

Düğün günü, her insan için son derece özel olduğundan öncesinde ciddi ve özenli bir hazırlık süreci barındırır. Düğün hazırlıkları arasında; düğün günü, düğün mekânı ve tema belirlendikten sonra ise en önemli kısım düğün pastası seçimidir. Çünkü düğün pastası, tema ile uyum içinde olmalıdır ve lezzeti, görüntüsü gibi noktalar düğünün kalitesi üzerinde söz sahibidir. Bu nedenle pasta seçiminde de tıpkı diğer hazırlıklarda olduğu gibi özenli ve dikkatli olunması gerekir. Bu yazımızda düğün hazırlığı yaparken size fikir verebilecek bazı pasta önerilerine yer vereceğiz. İşte düğününüzde herkesin ilgisini çekecek ve düğün temanızla uyum sağlayacak o pastalar!

Kış temalı düğünler

Nasıl Bir Düğün? Nasıl Bir Pasta? Konsepte Göre Düğün Pastası Önerileri

Kış temalı düğünlerde konseptle uyumlu olması açısından beyaz düğün pastaları, içi çikolatalı ama dışı krem rengi pastalar tercih edilebilir. Böyle açık renkli pastaların üzerinde ise orman meyveleri, şeker hamurundan yapılmış kozalak, çam ağacı dalları gibi süslemeler kullanılabilir.

Seyahat temalı düğünler

Eğer çift olarak yolculuklara bayılıyorsanız düğününüzde seyahat teması uygulayabilirsiniz. Bu durumda düğün pastanız da temayla uyumlu olmalıdır. Bunun için dünya şeklinde hazırlanmış bir pasta veya ikinizin de en çok sevdiği şehre ait detaylarla süslenmiş bir pasta tercih edebilirsiniz. Ayrıca valiz, tren, uçak şeklinde tasarlanmış pastalar da temayla son derece uyumlu olabilir.

Vintage temalı düğünler

Nasıl Bir Düğün? Nasıl Bir Pasta? Konsepte Göre Düğün Pastası Önerileri

Eğer nostaljik detaylardan hoşlanıyorsanız muhtemelen vintage temalı bir düğün organizasyonu hazırlığı içindesinizdir. Bu temaya sahip düğünler genelde tarihi mekanlarda organize edilir. Siz de bu temaya sahip düğününüzde pasta konusunda retro seçimler yapabilirsiniz. Mesela çok katlı, çiçeklerle bezenmiş, dantellerle süslenmiş pastalar sizin için son derece ideal olabilir.

Neşeli ve dinamik detaylarla süslü düğünler

Eğer düğün temanız son derece neşeli ve dinamikse, düğün pastanız da buna uyum sağlayacak şekilde renkli olabilir. Dekorasyonda yer verdiğiniz renklerden oluşan ve çiçek, boncuk gibi süslemelerle hareketlendirilmiş pastalar, temanızı tamamlayacak ve düğününüze enerji katacaktır.

Rustik temalı düğünler

Son zamanların popüler konsepti olan rustik temalı düğünler, özellikle doğallığıyla öne çıkmaktadır. Bu nedenle pasta seçiminde de aynı doğallık söz konusu olmalıdır. Siz de böyle bir düğün planlıyorsanız az süslü, sade ve incir, orman meyveleri, taze mevsim çiçekleri gibi detaylar barındıran bir pasta seçimi yapabilirsiniz.

Deniz temalı düğünler

Nasıl Bir Düğün? Nasıl Bir Pasta? Konsepte Göre Düğün Pastası Önerileri

Deniz tutkunu bir çifti en çok deniz temalı bir düğün mutlu edebilir! Bu temaya sahip bir düğünde ise pasta seçimi konusunda mevsime uyumlu olacak şekilde meyveli veya dondurmalı bir tercih yapılabilir. Pastanın ana renklerinde mavi, turkuaz gibi renkler; süslemelerinde de şeker hamurundan hazırlanmış balık, çapa, yelkenli gibi semboller kullanılabilir.

Bisiklet temalı düğünler

Eğer ikiniz de bisiklet tutkunuysanız düğün temanıza bunu oldukça eğlenceli bir şekilde yansıtabilirsiniz! Bisiklet temalı düğünlerde, pasta üzerinde şeker hamuru ile hazırlanmış bisiklet figürleri kullanılabilir. Hatta dekorasyonda yer alan bisiklet süslemeleri birebir pasta üzerinde de taklit edilebilir. Emin olun bu, düğün temanızla pastanızın son derece uyumlu görünmesini sağlayacaktır.

Klasik temalı düğünler

Eğer riske girmek istemiyor ve sade, klasik temalı bir düğün organize ediyorsanız bu seçiminizi pastanıza da yansıtabilirsiniz. Böyle düğünler için üzerinde gelin ve damat figürü bulunan, çiçeklerle süslenmiş, az renkli pastalar son derece idealdir.

BONUS: Her temaya uyarlanabilir cupcake düğün pastası trendi

Son zamanlarda büyük düğün pastalarının yerini cupcake düğün pastaları almaya başladı. Farklı tasarımlara sahip küçük cupcake’ler, davetlilere dağıtılması açısından ve hoş görüntüsü sebebiyle harika bir pasta seçimi olabilir. Üstelik bu seçim, düğün temanız ne olursa olsun onunla uyum içinde olacaktır! Siz de modern bir düğüne imza atmak istiyorsanız, bu özel gün için düğün temanızla uyumlu şekilde tasarlanmış cupcake’ler yaptırabilirsiniz.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

İlkbaharın Çoşku ve Heyecanıyla Uyumlu Düğün Konsepti Önerileri

Unutulmaz Bir Düğün Yapmak İsteyen Çiftler İçin 7 Öneri

Dünyanın En Göz Alıcı Düğün Seremonileri

Romantik ve Tarihi Bir Mekanda Düğün Yapacaklara Dekorasyon Önerileri

Vintage Bir Düğün Konsepti İçin İstanbul’da 5 En İyi Yer

Galata Kulesi’nin Tarihî Hikâyesi

İstanbul’un eşsiz sembollerinden biri olan Galata Kulesi, hem yerli hem yabancı turistlerin en çok ziyaret ettiği yapılardan biri. Tarih boyunca farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan…

Daha Fazla Bilgi

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Çocuklarınızla Birlikte Gezebileceğiniz Müzeler

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün bütün dünya çocuklarına armağan ettiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, her yıl 23 Nisan’da büyük bir coşkuyla kutlanıyor. Siz…

Daha Fazla Bilgi

İletişime Geçin